Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er bildene britisk presse ikke skulle trykke

Prins Harry kjemper i frontlinja mot Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britiske prins Harry har vært i kamper mot Taliban. Det bekrefter det britiske forsvarsdepartementet, ifølge Sky News.

23-åringen har vært i den afghanske Helmand-provinsen de ti siste ukene sammen med medsoldater i den britiske hæren.

Brøt avtale

Utsendelsen ble opprinnelig hemmeligholdt etter en avtale mellom myndighetene og britisk media for å unngå at viktig informasjon om prinsens tilholdssted kom fram til Taliban, og dermed satte britiske soldater i fare.

Men denne avtalen ble brutt i dag etter at nyheten ble lekket til det amerikanske nettstedet Drudge Report.

Drudge Report skriver at prins Harry deltar i en ny offensiv mot Taliban, og at han har vært i det krigsherjede landet siden desember.

«De kaller ham Harry the Hero», skriver nettstedet.

Som en del av den brutte avtalen har flere journalister besøkt prinsen i Helmand, på den betingelse av at ingenting blir publisert før prins Harry er trygt tilbake i Storbritannia.

image: Her er bildene britisk presse ikke skulle trykke

Avtalen kom i stand etter at prins Harrys planlagte tur til Irak i fjor ble avlyst. Den gang mente myndighetene at sikkerhetsrisikoen var for stor, skriver Sky News.

«Terry Taliban»

23-åringen skal etter planen være fire måneder i Afghanistan, skriver The Guardian.

Prinsens arbeidsoppgaver går ut på å koordinere britenes flytrafikk i området. Han skal også kommandere ut bombefly i tilfeller hvor dette er nødvendig, i tillegg til å følge med på Talibans bevegelser.

The Guardian skriver at prinsen kaller fienden «Terry Taliban», og at han trives med å være en vanlig soldat. I intervjuer har han sagt at det ikke bare er enkelt å følge med på fienden.

IKKE SÅ HEMMELIG LIKEVEL: Britisk presse ble invitert til Afghanistan for å intervjue prins Harry. Materialet skulle ikke publiseres før han kom hjem igjen. Denne avtalen ble brutt i dag. Foto: AFP/SCANPIX
IKKE SÅ HEMMELIG LIKEVEL: Britisk presse ble invitert til Afghanistan for å intervjue prins Harry. Materialet skulle ikke publiseres før han kom hjem igjen. Denne avtalen ble brutt i dag. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
PÅ PATRULJE: Prins Harry har vært helt i frontlinja og kjempet mot Taliban.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media