Her er bildene som dokumenterer at norske Syria-krigere kriger med noen av verdens farligste terrorister

Vi advarer mot sterke bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette er de første bevisene som knytter unge norske menn direkte til de farligste terrorgruppene i Syria.

Dagbladet har informasjon som dokumenterer at omkring 70 nordmenn og personer med tilknytning til Norge har kjempet mot Assad-regimet i Syria. Minst sju norske statsborgere eller personer med lovlig opphold i Norge skal ha blitt drept i Syria, etter at opprøret mot despoten Bashar al-Assad begynte - og flere ekstreme islamistiske grupper inntok Syria.

Flere av de drepte nordmennene har kjempet sammen med gruppene som Dagbladet bringer bilder av i dag.

Brutalitet Dagbladet får bekreftet at størsteparten av norsktilknyttede jihadister i Syria kjemper med den islamistiske terrorgruppa ISIL. En rivaliserende gruppe, Al-Nusra, har også tiltrukket seg en rekke utlendinger - mange av dem har tsjetsjensk bakgrunn.

Begge gruppene deltar på bestialsk vis i den brutale borgerkrigen i Syria. Assad-regimet bruker kjemiske våpen, gass og bomber mot sitt eget folk. Men også opprørsgruppene er svært brutale.

ISIL-kommandanter har flere ganger latt seg avbilde med skjendede lik og avkappede kroppsdeler.

Avkappede hoder En 22-åring fra Østlandet har selv lagt ut et bilde på sin Facebook-side, der han poserer med flere bevæpnede menn. Bildet finnes også på flere etterretningsblogger. To av mennene på 22-åringens bilde heter Abu Abdurrahman Al Iraqi og Abu Muhammad Al Amriki.

Begge to opererer også med en rekke aliaser.

Abu Abdurrahman er en kommandant i den islamistiske terrorgruppa ISIL, der han ifølge den anerkjente nyhetsbloggen Long War Journal har ledet flere forskjellige styrker. Han er en rekke ganger blitt avbildet mens han triumferende holder fram sine fienders avkappede hoder. Ved minst en anledning har han posert med avkappede hoder og en blodig kniv.

«Amerikaneren» Abu Muhammad al Amriki, som også poserer med 22-åringen fra Østlandet, kalles for «amerikaneren».

I et videointervju publisert hos nyhetsbloggen EA WorldView forteller han at han hadde bodd i USA i 10-11 år da han ble kjent med at det pågikk jihad - hellig krig - i Syria. Han reiste til Tyrkia og Syria med familien sin, og sluttet seg til andre utenlandske stridende - deriblant den tsjetsjenske kommandanten Sayfulla al-Shishani.

POSERER: En 22-åring fra Østlandet har selv lagt ut dette bildet på sin Facebook-profil. Bildet finnes også på flere etterretningsblogger. 22-åringen står helt til høyre i første rad. Ved siden av ham står Abu Abdurrahman Al Iraqi og Abu Muhammad Al Amriki. Begge er kommandanter i terrorgruppa ISIL. Foto: Privat
BRUTALT: Abu Abdurrahman Al Iraqi poserer på en rekke bilder med avkappede hoder fra det som skal være soldater fra den rivaliserende al-Nusra-fronten. Al Iraqi er samme mann som sto med en 22-åring fra Østlandet på bildet 22-åringen la ut på sin Facebook-side. Foto: Privat
KOMMANDANTER: Både Abu Abdurrahman Al Iraqi og Abu Muhammad Al Amriki er kommandanter i terrorgruppa ISIL - som er islamistgruppa flest nordmenn skal kjempe med i Syria. Foto: Privat
FRYKTET: Abu Abdurrahman er en kommandant i den islamistiske terrorgruppa ISIL, der han ifølge den anerkjente nyhetsbloggen Long War Journal har ledet flere forskjellige styrker. Han er en rekke ganger blitt avbildet mens han triumferende holder fram sine fienders avkappede hoder. Ved minst en anledning har han posert med avkappede hoder og en blodig kniv. Foto: Privat
TERRORGRUPPER: Både ISIL og al-Nusra klassifiseres av USA som terrorgrupper.
TERRORGRUPPER: Både ISIL og al-Nusra klassifiseres av USA som terrorgrupper.

«Amerikaneren» har nå en kommandantrolle i ISIL, etter at han tidligere har kjempet for al-Nusra-fronten.

- Vil ikke bli i Norge I en kommentar på Facebook-siden sin skriver 22-åringen fra Østlandet at han ikke akter å returnere til Norge. Til en kvinnelig Facebook-venn skriver han:

- (...) hvis jeg ville bli i norge SÅ HADDE JEG IKKE REIST TIL Å BEGYNNE MED. Også sletter jeg kommentarene dine fordi du er ikke dekket til.

Dagbladet har forsøkt å kontakte både 22-åringen og en slektning av ham - uten hell.