Her er bildene som viser Clives (30) hverdag hos luksusrestauranten

Arbeidskontrakt og lønnsslipper avslører at Clive jobbet lange dager uten overtidsbetalt.

- IKKE UVANLIG: - Dette er selve «skrubben» og ikke selve kjøkkenet. Vi skulle gjerne ønske vi hadde mere plass, men noen ganger må vi stable i høyden. Dette er ikke et uvanlig syn i et trangt lokaler, sier daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, til Dagbladet. Foto: PRIVAT/DAGBLADET
- IKKE UVANLIG: - Dette er selve «skrubben» og ikke selve kjøkkenet. Vi skulle gjerne ønske vi hadde mere plass, men noen ganger må vi stable i høyden. Dette er ikke et uvanlig syn i et trangt lokaler, sier daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, til Dagbladet. Foto: PRIVAT/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meatmarket Grill & Tapas er en eksklusiv tapasrestaurant i Oslos nye luksuskvartal Tjuvholmen. Spisestedet har et omfattende utvalg av eksklusiv mat og vin, og 16. oktober arrangerer de intimkonsert som inkluderer vinsmaking med Steinar Albrigtsen og Monika Nordli.

Men på kjøkkenet har ikke alle vært like fornøyde. Clive (30) sluttet i oppvasken 1. september i år, etter å ha jobbet der siden 10. oktober 2012. Lønnsslipper og arbeidskontrakten Dagbladet har fått tilgang til, viser at Clive ikke har fått det overtidstillegget han har krav på ifølge arbeidsmiljøloven.

Ifølge lønnsslippene har Clive jobbet opptil 201 timer i måneden uten å få overtidsbetalt. Ifølge ham selv har han jobbet så mye som 14 timer i døgnet uten å få utbetalt overtid.

Betaler ikke overtid I arbeidskontrakten til Clive står det til og med at «arbeid utover arbeidstid vil det ikke bli betalt overtid på, men avtalt timelønn». Timelønnen er på 130 kroner i timen.

I DIALOG MED ARBEIDSTILSYNET: - Meatmarket har i dag en god og nær dialog med Arbeidstilsynet vedrørende de spørsmål Dagbladet setter spørsmålstegn ved via vår tidligere ansatte. Dette fordi vi ønsker være en best mulig arbeidsgiver for våre ansatte — på alle plan. Vi lever av å ha dyktige ansatte som trives i sin jobb og som er stolte av sin arbeidsplass, sier daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, til Dagbladet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
I DIALOG MED ARBEIDSTILSYNET: - Meatmarket har i dag en god og nær dialog med Arbeidstilsynet vedrørende de spørsmål Dagbladet setter spørsmålstegn ved via vår tidligere ansatte. Dette fordi vi ønsker være en best mulig arbeidsgiver for våre ansatte — på alle plan. Vi lever av å ha dyktige ansatte som trives i sin jobb og som er stolte av sin arbeidsplass, sier daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, til Dagbladet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

Ifølge arbeidsmiljøloven skal ikke alminnelig arbeidstid overstige ni timer i løpet av 24 timer og 38 timer i løpet av sju dager.

Hvis du jobber mer enn alminnelig arbeidstid, skal du minst ha 40 prosent ekstra av avtalt timelønn. Lønnsslippene viser at Clive ikke har fått noen slik overtidsbetaling.

Daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, sier at det er en «utfordring at de ansatte ønsker å jobbe mest mulig».

- De ansatte vil jobbe mer - De setter seg opp på flere vakter enn det lovverket tilsier, sier Johnsen. Han forteller at Arbeidstilsynet gjennomførte et tilsyn i sommer, men at de ennå ikke har mottatt noe svar.

TJENTE 130 KRONER I TIMEN: I arbeidskontrakten til Clive står det til og med at «arbeid utover arbeidstid vil det ikke bli betalt overtid på, men avtalt timelønn». Timelønnen er på 130 kroner i timen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
TJENTE 130 KRONER I TIMEN: I arbeidskontrakten til Clive står det til og med at «arbeid utover arbeidstid vil det ikke bli betalt overtid på, men avtalt timelønn». Timelønnen er på 130 kroner i timen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

- Vi tolker loven dit hen at vi kan benytte oss av arbeidsmiljølovens åpning for gjennomsnittsberegning i hektiske perioder, da dette er en sesongbetont bransje. Men vi avventer altså en uttalelse fra Arbeidstilsynet etter sommerens kontroll, sier Johnsen.

I Clives arbeidskontrakt står det at han skal få utbetalt tips: «Det er avtalt at servitørene skal gi kjøkkenet 40 prosent av sin tips, slik at avdelingene får et godt samarbeid og felles gode goder av god mat og god service».

- Det står ikke i kontrakten at servitørene skal gi tips til oppvasken, men kjøkkenet. Selv om det er vanlig praksis i bransjen, kan det sikkert formuleres bedre i kontrakten. Tips er ikke noe vi som arbeidsgiver blander oss borti. Jeg ville derimot tatt dette opp til diskusjon om det hadde kommet en henvendelse fra Clive, sier Johnsen.

- Hardt arbeid Clive forteller om dårlige arbeidsforhold i oppvasken. Med opptil to hundre gjester måtte han ta den alene. Da Clive ikke var på jobb, var det vanlig at oppvasken ikke ble tatt. Clive har tatt en rekke MMS-bilder som viser forholdene som møtte ham ved jobbstart.

- DE ANSATTE VIL JOBBE MER: Daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, sier at det er en «utfordring at de ansatte ønsker å jobbe mest mulig». Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
- DE ANSATTE VIL JOBBE MER: Daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, sier at det er en «utfordring at de ansatte ønsker å jobbe mest mulig». Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

- De lot oppvasken stå, slik at jeg måtte rekke alt innen den normale arbeidstida. Arbeidet var hardt, og det ble en stor fysisk belastning å rekke all oppvasken, sier Clive til Dagbladet. Meatmarket er ikke enig i Clives påstander.

- Jobben er krevende i enkelte perioder og det er bare plass til én person i oppvasken, men at oppvasken står flere dager før han kommer på jobb medfører ikke riktighet. Da ville det vært fluer over alt og en helt uholdbar situasjon. Dette kan servitørene bekrefte, da det er de som vasker når Clive hadde fri. Restaurantsjefen forteller at han også er blitt spurt om han vil ha avlastning, men takket nei siden han da ville få for lite timer, sier Johnsen. Han sier han aldri fikk noen henvendelser fra Clive på noe tidspunkt.

- Han kjenner min e-postadresse, om han ville tatt opp dette utenfor hørevidde med andre ansatte. Det er heller ikke kommet noen henvendelse til lederne på stedet, sier Johnsen, som ikke syntes bildene ser ille ut.

HARDE ARBEIDSDAGER: - De lot oppvasken stå, slik at jeg måtte rekke alt innen den normale arbeidstida. Arbeidet var hardt, og det ble en stor fysisk belastning å rekke all oppvasken, sier Clive til Dagbladet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
HARDE ARBEIDSDAGER: - De lot oppvasken stå, slik at jeg måtte rekke alt innen den normale arbeidstida. Arbeidet var hardt, og det ble en stor fysisk belastning å rekke all oppvasken, sier Clive til Dagbladet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

- Når det gjelder oppvasken, er det ikke uvanlig at det ser litt annerledes ut på et trangt og travelt restaurantkjøkken enn hjemme etter et middagsselskap. Det er derfor man har klart definerte soner for rent og skittent på et restaurantkjøkken, sier Johnsen.