Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er bildet som knytter 42-åringen til Engla

Kjørte like bak 10-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BORLÄNGE/OSLO (Dagbladet.no): Bildet av 10 år gamle Engla på sykkel har gått verden over etter at hun forsvant lørdag ettermiddag.

Vitnet som tok bildet for å teste sitt nye digitalkamera, er den siste man vet observerte Engla denne ettermiddagen.

Nå viser det seg at bildet amatørfotografen tok 55 sekunder senere kan bli minst like viktig i forsvinningssaken. Det viser den pågrepne 42 år gamle lastebilsjåførens privatbil kjøre den samme veistrekningen som Engla.

Politiet i Sverige bekrefter at bildet førte frem til pågripelsen av den voldtektsdømte 42-åringen på en rasteplass på Hallandsåsen mandag ettermiddag.

Bilen beslaglagt

Bilen, en rød Saab, er nå beslaglagt og undersøkes av politiet. Også lastebilen 42-åringen kjører er beslaglagt og undersøkes av kriminalteknikere.

- Bildene av bilen var det som ledet oss frem til ham, sier Claes-Göran Karlsson fra Politiet i Dalarne til Expressen.se.

Testet sitt kamera

55 SEKUNDERS MELLOMROM:  Dette er det siste bildet tatt av Engla (10). Like etter fotograferes 42-åringens Saab. Foto: EXPRESSEN
55 SEKUNDERS MELLOMROM: Dette er det siste bildet tatt av Engla (10). Like etter fotograferes 42-åringens Saab. Foto: EXPRESSEN Vis mer

Det var helt tilfeldig at bildene av Engla og bilen ble tatt lørdag ettermiddag. En privatperson, som ønsker å være anonym, tok bildene for å teste sitt nye digitale kamera.

Amatørfotografen syntes selv det er spesielt at hans bilder nå er sentrale spor i en storstilt etterforskning.

- Det er en forferdelig hendelse. Hvis hun er blitt utsatt for noe, vil det være godt om noen pågripes og dømmes takket være disse bildene, sier han til Expressen.se.

Den pågrepne 42-åringen sitter i dag i avhør. Leteaksjonen ble avsluttet i går kveld. Politiet tror Engla er død.

- Vi tror ikke lenger hun er i live, sa pressetalsmann Sven-Åke Petters i Borlänge-politiet til Dagbladet.no i dag tidlig.

image: Her er bildet som knytter 42-åringen til Engla
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media