Her er billetthaienes guide til bruk av falsk identitet

Les hvordan Euroteam konstruerte svenske borgere i hopetall - fra lokalene til Dyrøy kommune.

FORNØYD: Her ligger to ansatte i Euroteam og teller penger under Tyskland-VM - penger Dyrøy kommune aldri ante fantes. Foto: Privat
FORNØYD: Her ligger to ansatte i Euroteam og teller penger under Tyskland-VM - penger Dyrøy kommune aldri ante fantes. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Les hele den elleville historien om hvordan Euroteam s millionimperium i Dagbladet i dag.

(Dagbladet): Som Dagbladet har avslørt gikk Dyrøy kommune i 2005 inn på eiersida av selskapet Euroteam Travel - som da opererte under navnet Wellcom. Den andre eieren var billetthaiene bak Euroteam AS.

Da Oslo-gründerne fristet med arbeidsplasser, feiret kommunen med flagg, lefse og «et lite 17. mai-tog», som ordfører Rolf Espenes (Ap) sa det.

PUNKTVIS: Her er instruksen, sendt på e-post fra 'contact@euroteam.info'.
PUNKTVIS: Her er instruksen, sendt på e-post fra 'contact@euroteam.info'. Vis mer

Men Dagbladet kan i dag avsløre at Euroteam hadde helt andre planer enn kun å administrere et salgssenter fra den bitte lille fiskerikommunen.

Falsk identitet De fem ansatte på kontoret i Dyrøy ble 23. januar 2006 bedt om å bestille billetter til fotball-VM i Tyskland i stor skala.

I en e-post sendt fra adressen 'contact@euroteam.info', med daglig leder i Euroteam Andreas Gyrre i kopifeltet, går det fram hvordan de ansatte skulle massebestille billetter til Tyskland-VM. Dette skulle gjøres med stjålne, svenske identiteter, konstruerte e-postadresser og falske personnummer.

I e-posten skisseres framgangsmåten for hvordan de ansatte ble bedt om å dikte opp nye, svenske borgere fra kontorpulten til Dyrøy kommune:

ANTE INGENTING: Her feirer ordfører Rolf Espenes (Ap) i Dyrøy kommune at Euroteam Travel ankommer bygda med løfter om nye arbeidsplasser. Det var i september 2005. Kort tid etter satt kommunen igjen med regninga, og ingen nye arbeidsplasser. Foto: Torgeir Bråthen / Nordlys
ANTE INGENTING: Her feirer ordfører Rolf Espenes (Ap) i Dyrøy kommune at Euroteam Travel ankommer bygda med løfter om nye arbeidsplasser. Det var i september 2005. Kort tid etter satt kommunen igjen med regninga, og ingen nye arbeidsplasser. Foto: Torgeir Bråthen / Nordlys Vis mer

«Personnummer: Det skal alltid være to siffer — dersom det f.eks er måned 2 må det settes en null foran slik at det blir 02. Det same gjelder dag: 8 blir 08 , 9 blir 09 Det nest siste tallet er oppgitt som x — her skal det settes inn et oddetall (1,3,5,7 eller 9) om det er en MANN og et partall (2,4,6 eller 8) om det er en DAME.».

Du kan lese hele guiden i faktaboksen til høyre.

Ante ingenting Ifølge ordfører Rolf Espenes (Ap) skjedde dette uten kommunens viten:

- Som deleiere satt vi langt unna detaljinformasjon som dette, sier Espenes til Dagbladet.

FIKK E-POST: Styreleder Andreas Gyrre i Euroteam. Foto: Privat
FIKK E-POST: Styreleder Andreas Gyrre i Euroteam. Foto: Privat Vis mer

Kommunen tjente aldri millioner på fotballbilletter, slik Euroteam-eierne gjorde. I stedet måtte den lille kommunen med 1200 innbyggere bruke egne skattekroner på å gjøre opp utestående lønn for de ansatte.

- Nei, alt vi satt igjen med var noe kontorutstyr og en ganske ordinær firmabil. Det kan se ut til at Euroteams mer lukrative oppdrag ble håndtert andre steder enn i Dyrøy, sier Espenes.

I minus Kommunen forsvant ut av eiersiden med ei regning i hånda ved årsskiftet 2006/2007. Samtidig hadde Euroteam AS en omsetning på over 220 millioner kroner. Det registrerte overskuddet er på nærmere 13 millioner kroner.

De ansatte badet bokstavelig talt i penger.

I Dyrøy var feiringa over. Den delen av virksomheten kommunen satt som d
eleier i, hadde minimal omsetning og gikk i minus.

Det til tross for at varen det ble handlet med, blant annet var
svært lukrative fotballbilletter.

 

 

BADET I PENGER: Faksimilie av Dagbladet 23. juli.
BADET I PENGER: Faksimilie av Dagbladet 23. juli. Vis mer