Her er bloggeren som avslørte skandaleanklagene mot den israelske ambassadøren i Norge

Kalt hjem etter upassende oppførsel mot kvinner. - Jeg har en velplassert kilde i Knesset, sier Richard Silverstein.

BLOGGER: Den jødiske seattlebaserte bloggeren Richard Silverstein navnga Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, i sin blogg. Foto: Privat
BLOGGER: Den jødiske seattlebaserte bloggeren Richard Silverstein navnga Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, i sin blogg. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I går ble det kjent at Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, skal være kalt hjem etter anklager om upassende seksuell oppførsel.

Ifølge den israelske avisa Yedioth Ahronoth har ansatte ved den israelske ambassaden og ambassadørens residens beskyldt Naim Araidi for seksuelt upassende oppførsel, men ambassadøren avviser beskyldningene.

Yedioth Ahronoth skrev om hjemkallelsen, men uten å nevne navnet på ambassadøren eller landet han var stasjonert i. Men i helga gikk den seattlebaserte jødiske bloggeren Richard Silverstein ut med navnet på sin blogg.

- Velplassert kilde - Jeg har en velplassert kilde i Israel, i Knesset (nasjonalforsamlingen) som ga meg navnet på ambassadøren og hvor han var stasjonert.  Ingen ting hadde skjedd om jeg ikke hadde skrevet denne artikkelen på bloggen min. Israelske myndigheter ønsket å dysse dette ned. Når det står om nasjonal ære, er Israel nokså lukket og pressefriheten begrenset. Det er derfor den israelske avisa ikke gikk ut med navn og land, sier Richard Silverstein til Dagbladet.

Han mener saken er pinlig for den israelske utenriksministeren Avigdor Liebermann som personlig utnevnte Araidi til ambassadørjobben i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer