Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er bloggeren som avslørte skandaleanklagene mot den israelske ambassadøren i Norge

Kalt hjem etter upassende oppførsel mot kvinner. - Jeg har en velplassert kilde i Knesset, sier Richard Silverstein.

BLOGGER: Den jødiske seattlebaserte bloggeren Richard Silverstein navnga Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, i sin blogg. Foto: Privat
BLOGGER: Den jødiske seattlebaserte bloggeren Richard Silverstein navnga Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, i sin blogg. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) I går ble det kjent at Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, skal være kalt hjem etter anklager om upassende seksuell oppførsel.

Ifølge den israelske avisa Yedioth Ahronoth har ansatte ved den israelske ambassaden og ambassadørens residens beskyldt Naim Araidi for seksuelt upassende oppførsel, men ambassadøren avviser beskyldningene.

Yedioth Ahronoth skrev om hjemkallelsen, men uten å nevne navnet på ambassadøren eller landet han var stasjonert i. Men i helga gikk den seattlebaserte jødiske bloggeren Richard Silverstein ut med navnet på sin blogg.

- Velplassert kilde - Jeg har en velplassert kilde i Israel, i Knesset (nasjonalforsamlingen) som ga meg navnet på ambassadøren og hvor han var stasjonert.  Ingen ting hadde skjedd om jeg ikke hadde skrevet denne artikkelen på bloggen min. Israelske myndigheter ønsket å dysse dette ned. Når det står om nasjonal ære, er Israel nokså lukket og pressefriheten begrenset. Det er derfor den israelske avisa ikke gikk ut med navn og land, sier Richard Silverstein til Dagbladet.

Han mener saken er pinlig for den israelske utenriksministeren Avigdor Liebermann som personlig utnevnte Araidi til ambassadørjobben i Oslo.

- Liebermann utnevnte han fordi han tilhørte en israelsk minoritet og kunne utvise sympati for palestinske rettigheter, sier Silverstein.

I HARDT VÆR:.
Israels ambassadør i Norge, Naim Araidi, skal være hjemsendt etter anklager om upassende seksuell oppførsel.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
I HARDT VÆR:. Israels ambassadør i Norge, Naim Araidi, skal være hjemsendt etter anklager om upassende seksuell oppførsel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

Bloggeren vet ikke hjem de angivelige ofrene er, bare at de var ansatt ved ambassaden og i ambassadørens residens i Oslo.

Vil ikke kommentere Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Naim Araidi. Verken ambassaderåd George Deek ved den israelske ambassaden i Oslo eller det israelske utenriksdepartementet ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet.

Naim Araidi skal ha dratt tilbake til Israel 14. februar. Etterforskningen mot ham er ennå ikke avsluttet.

- Jeg tviler på det, men hvis Norge reiser seg i sinne, så vil pressen i Israel kunne henge seg på. Da kan det ende med at Araidi blir rettsforfulgt. Per nå har han sagt at han har dratt tilbake til Israel av personlige grunner. Han forlater sin post, og det er godt mulig det blir med det, sier Richard Silverstein.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!