NYE BILDER:  Dansk politi gikk i ettermiddag ut med bilder av den mystiske bombemannens beinprotese. Serienummeret er fjernet. FOTO: BT/DANSK POLITI.
NYE BILDER: Dansk politi gikk i ettermiddag ut med bilder av den mystiske bombemannens beinprotese. Serienummeret er fjernet. FOTO: BT/DANSK POLITI.Vis mer

Her er bombemannens beinprotese

Har skrapt bort serienummeret. - Han gjør alt for å skjule sin identitet, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I ettermiddag har dansk politi gått ut med bilde av bombemannens beinprotese under høyre kne i håp om å få tips som kan avsløre den mystiske mannens identitet.

- Han gjør alt for å skjule hvem han er og har til og med fjernet serienummeret på protesen, sa politiinspektør Svend Foldager i København-politiet på pressekonferansen.

Politiets konsulenter har funnet ut at det er en dyr modell som er produsert i et vestlig land.

På tross av detaljerte beskrivelser og flere gode videoopptak av den 169 centimeter høye, mystiske mannen i 25 - 35 års alderen siden han sjekket inn på Hotel Jørgensen i den danske hovedstaden tirsdag 7. september, sier dansk politi i ettermiddag at de fortsatt ikke vet hvem mannen er.

Ukjente fingeravtrykk Før pressekonferansen i ettermiddag hadde politiet fått 53 tips om mannens bevegelser i København fram til det smalt på toalettet på hotellrommet ved 13.20-tiden sist fredag.

Verken danske eller internasjonale registre kan spore fingeravtrykkene. Han hadde ingen papirer, kredittkort eller mobiltelefon med seg, men tre pass.

Ett av dem stammer fra Belgia og ett fra Luxembourg.

Tre navn Og han har operert med tre navn i København:

Raoul Foltz, Hans Veller og David Francois J. de Vicq de Cumtiche.

Politiet opplyste i ettermiddag at han hadde en pistol og to magasin på hotellrommet. Men politiet vil ikke si hva slags sprengstoff som ble funnet - annet enn at det var mindre enn ett kilo.

Mannen er ennå ikke avhørt, men dansk politi opplyste tidligere i dag at han har bedt om vegetarmat og bøker med religiøst innhold, «som peker i flere retninger».

Berlingske Tidende mener han var ute etter å forvirre da han ba om både Bibelen, Koranen og jødiske skrifter.

Stjålet for sju år siden? En bussbillett til Brussel har heller  ikke brakt noen avgjørende spor om identiteten til den språkmektige mannen. Den korte tiden i København har han snakket fransk og engelsk med fransk aksent i tillegg til tysk.

Danmarks Radio har snakket med den belgiske legen Jean Louis de Vicq de Cumtiche, som tror det ene passet kan stamme fra et innbrudd i huset til hans familie for sju år siden. Da forsvant passet til hans selv, kona og sønnen.

- Vi har et veldig sjeldent, adelig familienavn. Ingen i vår familie har hatt fornavnet David Francois, og det kan godt være at tyven har koplet inn et nytt fornavn, mener legen.