Her er Breiviks meningsfeller

Anders Behring Breivik hadde kontakt med en rekke anti-muslimske organisasjoner og enkeltpersoner.

HØYREEKSTREME MILJØER: Det antimuslimske miljøet opererer på internett. Her florerer forestillinger om at Norge er i ferd med å bli invadert og okkupert av muslimer. Collage av bloggen Anti Jihad Norge som ble nedlagt etter terrangrepet, Norwegian Defence leage og SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge).
HØYREEKSTREME MILJØER: Det antimuslimske miljøet opererer på internett. Her florerer forestillinger om at Norge er i ferd med å bli invadert og okkupert av muslimer. Collage av bloggen Anti Jihad Norge som ble nedlagt etter terrangrepet, Norwegian Defence leage og SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: • Dette er det islamhatende Norge• Hun spionerte på Breivik på nett• De var Breiviks helter• - Nå blir det blod

Politiet har så langt i etterforskningen av Anders Behring Breivik ikke sagt noe som kan tyde på at 32-åringen hadde et internasjonalt nettverk, men sist fengslingsmøte på fredag ble holdt lukket blant annet fordi politiet frykter mulighet til å kommunisere med eventuelle medhjelpere.

Ifølge Geir Lippestad, Breiviks advokat, har Breivik sagt at han har venner som tenker på samme måte som ham og at disse vil fortsette med hans jobb i utlandet.

Flere inn til avhør Politiet har alt avhørt noen og vil avhøre flere av dem Breivik har hatt kontakt med i det islamkritiske miljøet i Norge og utlandet.

Dagbladet kjenner til at dreier seg blant annet om folk som har hatt tilknytning til den anti-islamske organisasjonen Norwegian Defence League, dens moderorganisasjon English Defence League, Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og likesinnede i Hviterussland.

- Jeg kan ikke gå inn på enkeltpersoner, men det vil være aktuelt å hente inn personer fra dette miljøet, hvis vi finner knytninger til Breivik. En slik knytning kan være at de er nevnt i manifestet. Det er tatt enkelte avhør allerede, uten at vi kan gå nærmere inn på det, sier politiadvokat Christian Hatlo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer