Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er brevet de krangler om

Er dette en invitasjon til et anti-islamsk nettverk? Les selv!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På lørdag slo avisa Klassekampen opp på sin førsteside at de kjente samfunnsdebattantene Shabana Rehman, Hans Rustad og Nina Witoszek tar initiativet til å danne «et lukket anti-islamsk nettverk».

Rehman og Witoszek tar kraftig til motmæle i debattinnlegget «Et trippeldrap» i dagens Dagbladet. De avviser at det dreier seg om et nettverk mot islam, og kaller oppslaget en organisert løgn:

Klassekampens oppslag viser at de er i den anale fasen i islam-debatten. Der må de gjerne boltre seg, men ikke innbille seg at de kan henge ut frittenkende mennesker med løgner og grov omskriving av hva folk står for.

I Aftenposten skriver Witoszek at Klassekampen setter liv i fare. Etter oppslaget har både Rehman og Witoszek mottatt trusler, og det er nå usikkert om de våger å arrangere møtet som etter planen skal finne sted hjemme hos Witoszek på onsdag.

Witoszek skriver at hun ble sjokkert over Klassekampens overskrift der møtet hun inviterte til er blitt til et forum mot islam.

Det vi hadde planlagt var et åpent møte i et privat hjem hvor vi kunne diskutere brennende saker så lenge som vi ville og med hvem vi ville: Eksilforfattere, sinte feminister, journalister, homser, arabere, buddhister, israelvenner, standupkomikere, you name it.

Braanen innrømmer til Aftenposten at de har funnet opp betegnelsen «anti-islamsk» selv:

- Karakteristikken anti-islamsk står for vår regning. Jeg er åpen for å bruke andre ord hvis folk reagerer på dette. Jeg bare mener at det ikke er noen vits i å leke gjemsel her. Initiativtagerne har på ulike vis markert seg som tilhengere av en tøffere linje i offentligheten i forhold til islam. Vi fant ikke noe bedre begrep enn anti-islamsk, og har ikke funnet på noe bedre i løpet av helgen heller. Kall dem islamkritiske eller nykonservative. Men dette er jo et miljø med en klar politisk agenda.

HAR MOTTATT DRAPSTRUSLER: Shabana Rehman Foto: Dagbladet
HAR MOTTATT DRAPSTRUSLER: Shabana Rehman Foto: Dagbladet Vis mer

Ikke veldig lukket

Rundt 50- 60 personer ble invitert til møtet i forumet som de tre initiativtakerne kaller Selskapet. Og møtet var ikke mer lukket enn at både journalister i Dagbladet.no og Klassekampen var invitert, noe for øvrig Klassekampen unnlot å nevne i sitt oppslag.

I brevet står det ingenting om at det dreier seg om et anti-islamsk nettverk. Her er hele invitasjonen:

Du inviteres til å delta på det første møtet i Selskapet.

Vi ønsker å skape et forum, hvor engasjerte mennesker møtes. Verden trenger seg på: Midtøsten, Jihad i Europa, og møte mellom kulturer. Vi mangler et politisk begrepsapparat for å diskutere fenomener som ikke lenger er bare \'der\', men også her.

Ytringsfriheten må brukes for at man skal vite hva den er verdt. Det er viktig å skape en møteplass for folk som vil bruke den.

Dato: onsdag 30. august

Sted: (anonymisert)

image: Her er brevet de krangler om

Tid: kl.20.00

Tema: Antisemittisme på norsk

Innledning ved universitetslektor

Bente Groth.

Hun skal snakke om Jostein Gaarders kronikk: Hvor kommer hans ideer fra? Har det skjedd noe med synet på staten Israel, jøder og jødedom? Og hvem er det som leverer premissene for denne debatten?

Groth har undervist ved religionshistorisk institutt både i Oslo og Trondheim, vært sensor, veileder og skrevet bøker om jødedommen.

Etter at den formelle delen er over er det mulig å prate sammen over et glass vin.

sd

Du er herved invitert!

Hilsen Nina Witoszek, Shabana Rehman, Hans Rustad

SKARP ORDBRUK:</B> Klassekampens sjefredaktør Bjørgulv Braanen innrømmer at de fant på betegnelsen "anti-islamsk" selv.
<B>- SETTER LIV I FARE:</B> Nina Witoszek skriver at Klassekampens oppslag setter liv i fare.
"SAMMEN MOT ISLAM":</B> Klassekampens oppslag på lørdag.