Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er budsjettfellene Jens har lagt for Erna

Vil gå nesten et halvt år før Solberg-regjeringen kan sette tydeligere avtrykk etter seg.

SNUBLETRÅDER: Jens Stoltenberg og hans regjering har jobbet fram det kommende statsbudsjettet. Her legges det også føringer for Erna Solberg og Siv Jensen som skal styre videre. Foto: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX
SNUBLETRÅDER: Jens Stoltenberg og hans regjering har jobbet fram det kommende statsbudsjettet. Her legges det også føringer for Erna Solberg og Siv Jensen som skal styre videre. Foto: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtroppende statsminister Erna Solberg må stort sett bøye nakken og ta imot. For det første året tvinges de blåblå til å gå i de rødgrønnes feller.

Friske jernbanemilliarder og snillere arveavgift og formuesskatt er bare noen av en lang rekke saker som allerede er lekket fra statsbudsjettet som legges fram mandag.

Mandag legger finansminister Sigbjørn Johnsen fram forslaget til statsbudsjett for «tjuge fjorten», kanskje iført en bredbremmet hatt og frakk med store krager.

Forslaget til statsbudsjett blir Stoltenberg-regjeringens farvel til åtte år ved roret, og det blir ingen enkel sak for Erna Solberg og Siv Jensen å få gjort de store forandringene før budsjettet skal behandles og vedtas i Stortinget.