IKKE HELT I RUTE: 32-bussen i Oslo sentrum forvillet seg i kveld inn på avkjøringsrampa fra E6, i feil kjøreretning. Politiet kom kjapt til stedet og fikk ordnet opp. Foto: Ernst Larsen
IKKE HELT I RUTE: 32-bussen i Oslo sentrum forvillet seg i kveld inn på avkjøringsrampa fra E6, i feil kjøreretning. Politiet kom kjapt til stedet og fikk ordnet opp. Foto: Ernst LarsenVis mer

Buss på ville veier i Oslo sentrum, men stoppet før det gikk helt galt

Her er bussen mot strømmen - i feil kjøreretning før motorveien

Sjåføren beholder inntil videre førerkortet.

Klokka 18 i kveld var det rett før det gikk galt, da en buss var på vei inn på motorveien ved Operatunnelen i Oslo sentrum - i feil kjøreretning.

Bildet viser bussen på avkjøringsrampa fra E6, mens politiet fikk omdirigert trafikken.

- Den kan ha stått der en god halvtime, sier Ernst Larsen som så episoden hjemme fra leiligheten og tok bilde av den.

Piler og lys

Han la bildet ut på sosiale medier kort tid etter, med teksten «Buss 32 på ville veier».

- Vi fikk melding klokka 18.07, forteller operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo-politiet til Dagbladet.

«Han stoppet før han kjørte ut på motorveien i feil retning. Vi er i kontakt med sjåføren nå», meldte politiet på Twitter.

Operasjonsleder Grøttum forteller at de kjapt fikk varslet Veitrafikksentralen.

- De fikk gjort noen tiltak slik at motgående trafikk ble oppmerksom på at det var en situasjon, og de stengte veien med piler og lys.

- Grundig opplæring

- Det er ikke til å stikke under en stol at en buss kjørte i feil kjøreretning. På grunn av et feil valg i en rundkjøring har han endt i motgående løp opp avkjøringsrampen fra Operatunnelen, sier Ruters pressevakt Knut-Martin Løken til Dagbladet.

Han forteller at politiet etter å ha stengt tunnelen, eskorterte bussen ut i riktig retning, og opplyser at sjåføren er ansatt hos operatøren Nobina.

- Vi har ikke fått debrifet sjåføren enda, sier daglig leder Jan Volsdal i Nobina Norge. Han forteller at det er opprettet en foreløpig uavklart personalsak, og at både opplæringsrutiner og sjåførens opptreden vil bli gjennomgått.

- Sjåførene gjennomgår en ganske grundig opplæring, over flere uker, sier Volsdal.

- Ny i Oslo

Operasjonsleder Tor Grøttum forteller at sjåførens førerkort ikke ble beslaglagt på stedet, men utelukker ikke at det kan skje i ettertid.

- Patruljen meldte til oss at sjåføren var ny i Oslo, men at han ikke var til fare for noen, og sjåføren innså raskt selv hva som holdt på å skje, sier Tor Grøttum.

Han forteller at slike hendelser inntreffer fra tid til annen, og sier at det heller ikke er første gang det skjer med en buss.