Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Charlie Hebdos svar: «Alt er tilgitt»

Her er den nye forsida.

CHARLIES SVAR: Dette er Charlie Hedbos nye forside, ifølge den franske avisa Liberation. Søndag tok 3,3 millioner til gata i Frankrike for å vise sin støtte til magasinet og ytringsfriheten. Foto: Reuters
CHARLIES SVAR: Dette er Charlie Hedbos nye forside, ifølge den franske avisa Liberation. Søndag tok 3,3 millioner til gata i Frankrike for å vise sin støtte til magasinet og ytringsfriheten. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette er ifølge den franske avisa Liberation forsida til den neste utgaven av satiremagasinet Charlie Hebdo.

«Alt er tilgitt» står det skrevet over en ny karikatur av profeten Muhammed, som holder fram slagordet som har fylt sosiale medier og de franske gatene etter terroranslaget i forrige uke: «Je suis Charlie»: «Jeg er Charlie».   

Allerede i forrige uke ble det klart at Charlie Hebdo skal komme ut som vanlig, men i et mye større opplag enn de ellers 60.000. Selv om det blir en tynnere utgave enn vanlig, vil Charlie Hebdo komme i et opplag på én million.

Satiremagasinet har fått en enorm støtte etter terroraksjonen mot deres redaksjonslokaler i Paris forrige uke.

Redaksjonen i satiremagasinet har utøvd ytringsfriheten siden 1969, og mye tyder på at det er selve innholdet i noen av utgavene som var terroristenes motiv.

Ti personer i redaksjonen, bevæpnet med penn og tastatur, ble drept av gjerningsmenn som skjulte ansiktene sine og skjøt med automatvåpen.

Karikaturtegnerne, journalistene og redaktøren har levd med terrortrusselen hengende over seg i mange år, etter at bladet i 2006 ble en sentral del av den såkalte karikaturstriden om tegninger av profeten Muhammed. Sjefredaktør Stéphane Charbonnier, som ble drept i angrepet, har stått på al-Qaidas «dødsliste» og hadde politibeskyttelse.

Det er noen spydige vitsetegninger det handler om. For mens magasinet i alle år har gjort narr av samtlige verdensreligioner, politikere og kulturpersonligheter, er det bare framstillinger av islam og profeten som har fått voldelige konsekvenser.

Charlie Hebdo mottar nå redaksjonell hjelp og substansiell pengestøtte fra andre franske medier for å holde publikasjonen gående.

Allerede torsdag ble det klart at det Google-finansierte franske pressefondet gir bladet en støtte på 250 000 euro.

Samtidig har Le Monde sammen med de to kringkasterne Radio France og France Televisions sendt ut en pressemelding der de erklærer at de vil gjøre det som trengs for å hjelpe Charlie Hebdo å komme i kioskhyllene framover.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media