Her er Chen på vei til USA

Den blinde, kinesiske menneskerettsaktivisten utløste en diplomatisk krise mellom Kina og USA da han flyktet fra husarrest til den amerikanske ambassaden i Beijing.

PÅ VEI TIL USA: Den blinde, kinesiske menneskerettsaktivisten Chen Guangcheng er på et fly på vei til USA, melder New York Times. Foto: AP Photo/Kyodo News/Scanpix
PÅ VEI TIL USA: Den blinde, kinesiske menneskerettsaktivisten Chen Guangcheng er på et fly på vei til USA, melder New York Times. Foto: AP Photo/Kyodo News/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er en venn av Chen som ifølge den amerikanske avisen sier at aktivisten fikk reise til Newark med sin kone og to barn.

Tidligere, på flyplassen, fikk han og de andre familiemedlemmene ifølge BBC tildelt pass.

- Tusenvis av tanker surrer rundt i hodet mitt, sa Chen til nyhetsbyrået AP da han var på flyplassen.

Til sine støttespillere sier han at han håper de forstår at han vil reise til USA.

Den 40 år gamle juristen utløste en diplomatisk krise mellom Kina og USA da han flyktet fra husarrest til den amerikanske ambassaden i Beijing i april. Chen har inntil nå vært innlagt på et sykehus der han har fått behandling etter å ha brukket den ene foten under flukten fra husarresten.

Chen uttrykte lørdag til flere nyhetsbyråer at han var usikker på hva som skjedde og om han faktisk fikk reise. Torsdag ble han lovet pass av kinesiske myndigheter - det skulle være klart først innen 15 dager. Chen fortalte imidlertid til AFP at han trodde kinesiske myndigheter skulle gi passet direkte til amerikanske tjenestemenn som igjen skulle ordne visum til USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer