Her er Claudias guide til å kapre en norsk ektemann

- Nordmenn er herlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Claudia Garcia (26) fra Sør-Amerika har vært gift med norske Terje i åtte måneder, og har bosatt seg i Oslo.

Plutselig en dag bestemte hun seg for å lage en humorvideo på hvordan andre kan kapre seg en norsk ektemann.

- Jeg sto og tok meg en sigarett og tenkte på en fem år gammel tyrkisk pepper-boks vi har stående hjemme. Jeg pleier å si til mannen min at han ikke burde spise råttent godteri, men han hører aldri på meg. På en eller annen måte fikk det meg til å komme opp med ideen til videoen, sier Claudia til Dagbladet.

Se hvordan Claudia gjør narr av norske menn i videoen øverst i saken.

Saken er også omtalt av The Nordic Page etter at videoen spredte seg på nettet.

Kultursjokk Det var ikke uproblematisk å bli kjæreste med noen som er oppvokst i en helt annen kultur.

- Jeg er en veldig irrasjonell person, det er en del av vår kultur. Jeg gråter hvis jeg er altfor glad, og gråter hvis jeg er trist. Jeg kan også for eksempel få global oppvarming til å bli et personlig problem, sier hun.

Når det gjelder ektemannen har han full kontroll på følelsene sine, og han har et avslappet forhold til det meste.

- Det tok en stund før vi innså at vi er fra totalt forskjellige galakser, og det ga oss noen problemer i starten. Men nå ser jeg på det som en fordel, vi utfyller hverandre, sier hun.

Når det gjelder videoen er ikke så mye av det tatt fra virkeligheten, bortsett fra at Terje er avhengig av søtsaker.

- Jeg pleier ofte å overraske ham med godteri, og da får jeg ofte søte reaksjoner som i videoen sier hun.

To mynter i hånda Da hun besøkte Norge for første gang fikk hun seg noen overraskelser, selv om hun har studert i Europa.

- Jeg visste sånn omtrent hva jeg kunne forvente. De høye prisene var litt sjokkerende, for en turist er det ekstremt dyrt i Norge.

- Jeg husker at jeg tok med meg en del kontanter som jeg skulle veksle på flyplassen. Da sto jeg og stirret på de to myntene jeg fikk tilbake, sier Claudia.

Mens hun venter på å få arbeidstillatelse i Norge bruker hun tiden på å vise verden hvordan det er å leve i Norge og hvordan man kan tilpasse seg kulturen. Hun har blant annet nylig opprettet en Facebook-side.

Bortsett fra at ting koster mye i Norge, har hun bare positive ting å si om vår kultur.

- Nordmenn er herlige, varme mennesker som er lett å ha med å gjøre. Min manns familie elsker å vise meg forskjellige matretter, tradisjoner, sanger og tv-programmer. Hvordan kan jeg unngå å elske nordmenn når jeg har de beste til å lære meg?