< b> TIL SKOGS:  Matta i Abrahallen under åpen himmel i natt. Plastdekket som ikke blåste til skogs, ligger på utsiden av hallen. Foto: Tor Aage Hansen.
< b> TIL SKOGS: Matta i Abrahallen under åpen himmel i natt. Plastdekket som ikke blåste til skogs, ligger på utsiden av hallen. Foto: Tor Aage Hansen.Vis mer

Her er Dagmars hilsen til Rosenborg i natt

Abrahallen blåste bort. Neste frykt: høyvann i Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagslyset og oversikten over ekstremværets nattlige rasering langs kysten av Midt-Norge kommer til å svi i øynene til alle som er rammet.

Og det kommer til å svi på kontoene til forsikringsselskap og andre som må ta regningene.

I en ekstraordinær oversikt fra klokka 04 i morges, slår Meteorologisk institutt fast at ekstremværet Dagmar er over toppen.

Finnmark neste Nå er meteorologene bekymret for hva som vil skje i Finnmark utover dagen. Ekstremværet lenger sør har ført til at havet står mellom 50 og 75 centimeter høyere enn normalt.

Og før Dagmar raste fra seg over Sør-Trøndelag i natt, gikk vreden utover Rosenborgs vinterarena i Trondheims nabokommune Malvik.

Plasthallen ligger flat og ubrukelig etter at Dagmar fikk tak.

Eksplosjon Fotograf Tor Aage Hansen var vitne til at deler av hallen blåste til skog og ersten ligger paddeflat.

- Jeg kjørte tilfeldigvis forbi ved 02-tiden da jeg hørte et eksplosjonsartet smell og så en lysbue mot himmelen. Det må ha vært en transformator eller elektrisk anlegg i hallen som utløste smellen, sier Hansen til Dagbladet.

Det er andre gang på tre år at den mye brukte hallen er blitt jevnet med jorda, bokstavelig talt. I januar 2009 var det tung snø som tok knekken på Abrahallen.

Nå står bare betongelementet og inngangspartiet tilbake.