PUPPE-KAKE: Kesia Mørkved har blitt kjent for sine kreative kaker. Foto: Privat
PUPPE-KAKE: Kesia Mørkved har blitt kjent for sine kreative kaker. Foto: PrivatVis mer

Her er dama som tar kaka

Kesia Mørkved (25) fra Lofoten er badevakten som lager kaker litt utenom det vanlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Tromsø/Nordlys): Kesia Mørkved (25) fra Lofoten har blitt hele Ballangens kake-kjendis etter at hun la ut sine fantastiske kake-kreasjoner på Facebook.

Den kreative konditoren jobber som badevakt på fulltid, tar modelloppdrag, er ihuga am-car-entusiast og er ikke redd for frekke forespørsler.

- Enkelte kommer med ønsker om hvordan de vil ha kakene. Noen kommer med bilder og noen kommer med tegninger, men de aller fleste gir meg fri fantasi til å lage hva jeg vil, sier Kesia Mørkved til Nordlys.

Hun har formet både edle og ikke fullt så edle deler av menneskekroppen på sine spesialbestilte kaker.

Frekke kaker -Hvem er det som bestiller de frekkeste kakene?

- Det startet med at teknisk etat i Ballangen bestilte en kake som måtte se ut som underlivet til en kvinne. Jeg måtte gå inn på Google og se etter om jeg fant noen bilder som passet, så måtte jeg ha bildet ved siden av mens jeg laget kaka. De ble fornøyde. To uker etter bestilte de den samme kaka, med teksten "Takk for tømminga", ler Mørkved.

- Er det mange som bruker kaka for å spille noen et puss?

- Noen kompiser kan bestille kaker til kamerater som har bursdag, sier Kesia om kakene med humoristisk tilsnitt.

- Hvilken er den morsomste kaka du har laget?

- Jeg laget en gang en kake av den mannerumpe. Den var egentlig ganske ekkel, forteller Mørkved til Dagbladet.
 
Det var avisa Fremover som først omtalte saken om de kreative kakene.

Etter omtalen i lokalavisene, så har hun merket økt pågang. Men rik blir hun ikke.

BURGER: Kakebakeren har merket økt pågang av folk som vil ha kaker av henne. Foto: Privat
BURGER: Kakebakeren har merket økt pågang av folk som vil ha kaker av henne. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har fått en del del bestillinger. Men jeg tar ikke så mye betalt. Det er helst for ingrediensene. Jeg gjør dette mest for gøy, sier Mørkved.

Utdannet konditor Hun begynte som konditorlærling i 2005, da hun flyttet fra Lofoten til Ballangen. Etter seks år på bakeriet, ble det lagt ned. Etter det har hun jobbet i barnehage og som badevakt, men hele tiden fortsatt med kaker på fritida.

Interessen for de spenstige kakene tok for alvor av da hun begynte å legge ut bilder av kakene på Facebook-siden.

- Jeg opprettet facebooksida for et års tid siden. Det var bare fordi jeg hadde lyst til å legge ut bilder så folk kunne se. Så har det utviklet seg videre, sier Mørkved om hobbyen som ballet på seg.

Kesias metode Mange lurer kanskje på hvordan hun får til de kreative kakene?

- Jeg bruker mye marsipan og sjokoladepasta, forklarer Mørkved.

- Finnes det noen begrensninger i kakeverden?

- Alt går an, slår hun fast.

KAKE-KJENDIS: - Enkelte kommer med ønsker om hvordan de vil ha kakene, sier 25-åringen. Foto: Privat
KAKE-KJENDIS: - Enkelte kommer med ønsker om hvordan de vil ha kakene, sier 25-åringen. Foto: Privat Vis mer