Her er damene dine, Jens

Ap-politikere krever flere kvinnetopper.

HALVPARTEN:  Karita Bekkemellem sier minst halvparten av Arbeiderpartiets regjeringsmedlemmer må være kvinner. FOTO: SCANPIX
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
HALVPARTEN: Karita Bekkemellem sier minst halvparten av Arbeiderpartiets regjeringsmedlemmer må være kvinner. FOTO: SCANPIX Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Tidligere likestillingsminister Karita Bekkemellem mener at Arbeiderpartiet har et spesielt ansvar for å feie for egen dør.

- Vi laget regler om 40 prosent kvinneandel i styrene i norsk næringsliv. Det har allerede hatt stor positiv effekt. Når Ap velger å gå et historisk skritt lenger med å innføre 50-50, må det få konsekvenser. Det handler om å gå fra ord til handling, fra krav til praksis, sier Bekkemellem, som i august begynte som administrerende direktør i Legemiddel- industriforeningen.

Fem av tiDet er et krav internt i Ap at partiets vedtak om lik fordeling mellom menn og kvinner følges. Også i regjering.

- Vedtaket gjelder for verv i partiet, og strengt tatt ikke for fordelingen i regjering, men jeg mener likevel vedtak vi gjør bør etterstrebes, sier Marthinsen.Dagbladet har snakket med en rekke sentrale kilder i Ap med mange gode innspill til statsministeren på kvinnelige statsrådskandidater.

På strak arm En av dem er Anne Marit Bjørnflaten. I dag leder hun justiskomiteen på Stortinget. Bjørnflaten mener at Ap enkelt kunne heve kvinneandelen i topposisjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer