Her er de 30 mest ekstreme islamistene i Norge

29 menn og en kvinne.

Her er de 30 mest ekstreme islamistene i Norge
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet presenterer i dag 30 islamister - 29 menn og en kvinne - som følges tett av norske og utenlandske sikkerhetstjenester.

1. Tsjetsjener(30-åra)Bosatt i OsloOpprinnelig fra det tidligere SovjetunionenStraffedømt for ordinær  kriminalitet- aktiv islamist. Følges tett av både kriminalpolitiet og sikkerhetspolitiet. 2. Ikrimah al-Muhajir(28 år)På flukt i Øst-AfrikaOpprinnelig fra Kenya - bodde i Norge fra 2004 til 2008.Etterlyst av amerikanske myndigheter. Kjent som «bombemakeren», og er i dag en av lederne i Al-Shabaab.Har norske reisedokumenter. Bruker flere alias.

3. Narko-dømt(20-åra)Bosatt i OsloOpprinnelig fra Algerie. Opererer med flere forskjellige navn. Dømt i narkotikasak og tatt for grov vold mot muslimsk homofil. Aktiv i ekstremist gruppa Profetens Ummah.

4. «Edderkoppen»(30-åra)Bor i OsloEtnisk opprinnelse: Nord-AfrikaKjent som «Edderkoppen» - mannen som organiserer islamist-reiser til Syria. Følges tett av norsk politi.Straffedømt for forsikringsbedrageri. Under en razzia hjemme hos ham fant politiet 300.000 kroner. Også sentral i innsamling av penger til Syria. Følges tett av politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer