KREVER MANGE SVAR: Stortingets 22 juli-komité har sendt 86 spørsmål de ønsker svar på i forbindelse med terrorangrepet. Fra venstre André Oktay Dahl (H), Anders Aundsen (FrP). Jan Bøhler (Ap), leder Knut Arild Hareide (KrF).Trine Skei Grande (V) og Akhtar Chaudhry (SV). Foto: Jacques Hvistendahl
KREVER MANGE SVAR: Stortingets 22 juli-komité har sendt 86 spørsmål de ønsker svar på i forbindelse med terrorangrepet. Fra venstre André Oktay Dahl (H), Anders Aundsen (FrP). Jan Bøhler (Ap), leder Knut Arild Hareide (KrF).Trine Skei Grande (V) og Akhtar Chaudhry (SV). Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Her er de 86 spørsmålene Stortinget vil ha svar på

Seks statsråder må svare før jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her er de 86 spørsmålene fra Stortingets 22. juli-komité.

Nestleder i komiteen, Anders Anundsen (Frp), sier de krever svar på disse før jul for å få framdrift i saken.

Det er seks ulike statsråder som utfordres av den særskilte stortingskomiteen i det 20 sider lange brevet fullt av spørsmål.

- Det er mange spørsmål til justisministeren og forsvarsministeren. I tillegg er det noen spørsmål til statsrådene for Fornyings, administrasjons- og kirkedepartementet, Finansdepartementet, Helsedepartementet og Kunnskapsdepartementet, sier han.

20 SIDER: Her er innledningen på stortingskomiteens 20 sider lange brev med spørsmål til regjeringen.
20 SIDER: Her er innledningen på stortingskomiteens 20 sider lange brev med spørsmål til regjeringen. Vis mer

Temaene som tas opp i spørsmålene er blant annet samfunnssikkerhet, beredskap, PST, Global Shield, nødnett, samband, skyting-pågår-instruksen og responstid.

Anundsen mener det er viktig å få svar, men innrømmer at enkelte av spørsmålene tenderer opp mot den regjeringsoppnevnte 22. juli-kommisjonens arbeid.

Komitéleder Knut Arild Hareide (KrF) har uttalt til Dagbladet at spørsmålene rundt PST kommer til å være en viktig del av komitéens arbeid.  
- Det er ikke slik at vi skal ha en kontrollfunksjon overfor PST. Men vi skal se på hva som kan bli bedre, sier han.  

Hareide sier at det ikke er unaturlig at PST deltar på høringen komitéen planlegger i januar. Selv om komitéen ikke kan kreve at noen stiller, gjør både han og andre medlemmer det klart at det forventes at man sier ja til en invitasjon i en så alvorlig sak.