Her er de første bildene fra In Amenas

De første TV-bildene fra Algerie viser tanks fra hæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
De første TV-bildene fra Algerie. Grab fra Ennahar TV. Statoil
De første TV-bildene fra Algerie. Grab fra Ennahar TV. Statoil
De første TV-bildene fra Algerie. Grab fra Ennahar TV. Statoil
De første TV-bildene fra Algerie. Grab fra Ennahar TV. Statoil
De første TV-bildene fra Algerie. Grab fra Ennahar TV. Statoil

(Dagbladet): Disse bildene skal være de første fra området rundt Statoils anlegg i In Amenas i Algerie. På bildene ser vi tanks, sannsynligvis fra Algersk militære.

Fortsatt uviss situasjon  Situasjonen til de ni nordmennene er fortsatt uavklart i kveld. Det verserer mange rykter og ikke-bekreftede opplysninger fra området. På Dagbladet Nyhetsstudio kan du følge den siste utviklingen fra området.

Statoilsjef Helge Lund var sterkt preget av situasjonen på pressekonferansen i Bergen i kveld.

- Det var en sterk opplevelse å møte de pårørende, fordi man møter mennesker som har det ubeskrivelig vondt av usikkerhet i en veldig dramatisk informasjon, sier Lund.

Han understreket også at Statoil ikke går ut med opplysninger de ikke kan verifisere.

Hans viktigste budskap til de pårørende har vært at Statoil og norske myndigheter gjør alt de kan for å sikre situasjonen for de ni nordmennene i Algerie.

Norge sender flygende sykehus Norge har sendt et ombygd SAS-fly til Algerie som skal fungere som sykehus.

SAS' og Forsvarets såkalte flyvende sykehus tok i 21-tida i går kveld av fra Gardermoen, på vei mot Algerie.

- Det er en veldig uoversiktelig situasjon. Flyet er på vei nedover og vi tar høyde for alle eventualiteter, sier John Maxfield Steinegger, generalmajor og sjef for Forsvarets sanitet.

Allerede natt til torsdag begynte SAS og Forsvaret å ta ut setene og i går ble det satt inn medisinsk utstyr, slik at det ble klart til såkalt medisinske vakuering.

- Vi har en samarbeidsavtale med Forsvaret, som innebærer at vi setter av et fly hvis de melder fra at de har et behov om det, sier Monica Hovland, informasjonskonsulent i SAS, til Dagbladet.

Statoil-ansatte er kommet hjem Statoil-sjef Helge Lund opplyste i går at de arbeidet med å få sendt tre fly til Algerie, i tillegg til flyet som sendes av regjeringen.

Lund bekreftet at i alt 40 Statoil-ansatte skal bringes hjem fra Algerie. De kommer i tillegg til de 17 ansatte ved gassanlegget som har vært direkte involvert i aksjonen. 

Han fortalte i kveld at et fly fra Algerie har ankommet Bergen, og at de 22 Statoil-ansatte som var om bord nå er på vei hjem, etter å ha vært på pårørendesenteret i Bergen.