Du leser nå Dagbladet Pluss

Den amerikanske valgkampen

Her er de frustrerte Trump-velgerne tida er i ferd med å gå fra

- Vi trenger en vanlig mann, ikke en korrupt politiker.

VÅPENHANDLER: Mike Byrd sier det er både Trump- og Clinton-velger i Alton, Illinois - Det er en litt delt by. Alle de liberale folka stemmer på Hillary. Alle som ikke har lyst til å jobbe. Og alle som er ute etter en «free ride», sier Byrds. Til venstre kameraten Fred Smiley. Foto: Øistein Norum Monsen
VÅPENHANDLER: Mike Byrd sier det er både Trump- og Clinton-velger i Alton, Illinois - Det er en litt delt by. Alle de liberale folka stemmer på Hillary. Alle som ikke har lyst til å jobbe. Og alle som er ute etter en «free ride», sier Byrds. Til venstre kameraten Fred Smiley. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALTON (Dagbladet): - Da jeg var liten, kunne vi dra ned hit med familien på lørdager. Det pleide å være så mye folk i sentrum. Det var ikke plass til alle på fortauet! Det skjedde så mye her, sier Mike Byrd, innehaver av butikken Traders Guns & Ammo, i Alton i Illinois.

TV-en er stilt inn på Fox News. På gata utafor er fortauene tomme. Den eneste kunden som er innom Byrds butikk er kameraten Fred Smiley, som ikke ser ut til å ha planer om å kjøpe noe i dag.

I natt var den siste debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump før valget 8. november. Før debatten ledet Clinton med 7-8 prosentpoeng på gjennomsnittet av meningsmålingene. Stillingen ville vært et helt annet hvis det bare var menn som kunne stemme. Blant kvinner leder nemlig Clinton med hele 15 prosentpoeng, mens Trump leder med 5 prosentpoeng blant amerikanske menn. Blant dem, Mike Byrd og Fred Smiley.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.