Nullutslipp-samfunnet

Her er de grønne jobbene

Ap vil koble klimapolitikk og aktiv industripolitikk. Havvind, hydrogenproduksjon, karbonfangst og gjenbruksøkonomi kan skape 100 000 nye arbeidsplasser i løpet av 10 år, mener Ap.

ENERGI: Vindturbiner i Nordsjøen. Norsk leverandørindustri kan bli best i verden på havvind, mener Jonas Gahr Støre. Foto: James Bass/ Edppics/Scanpix
ENERGI: Vindturbiner i Nordsjøen. Norsk leverandørindustri kan bli best i verden på havvind, mener Jonas Gahr Støre. Foto: James Bass/ Edppics/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ap-leder Jonas Gahr Støre brukte en stor del av landsmøtetalen til å snakke om nødvendigheten av å koble klimapolitik med industribygging. Han mener dette kan bli et grønt industrieventyr for Norge.

- Mulighetene ligger i kraften vår, i skogen, i olje og gass. Og vi skal bygge ny industri på de sterke skuldrene av dagens olje- og gassindustri, sa Støre.

Han mener havvind kan bli en ny stor satsing, og tror norsk leverandørindustri kan bli best i verden på havvind.

Stortingsrepresentant Else May Botten sitter i Aps såkalte verdiskapingsutvalg der Ap-fraksjonene fra næringskomiteen, energi- og miljøkomiteen og finanskomiteen er med. Hun utdyper hvordan Ap vil koble næringspolitikk og klimapolitikk

- Fram mot 2050 må vi få ned klimagassutslippene. Samtidig må vi bygge framtidas nye industriarbeidsplasser. Dagens kunnskap og teknologi må brukes på nye måter og bidra til bedre løsninger for framtida.

Det er de aktørene som greier endringstakten, og som på veien finner nye lønnsomme løsninger som både får ned utslipp i produksjon og tjenester, som vil lykkes, sier Botten, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer