Her er De Grønnes første varaordfører

Har bestemt seg i fem kommuner: tre til rødt - og to til blått.

VARAORDFØRER:  De Grønnes nasjonale talskvinne Hilde Opoku har forhandlet seg fram til varaordfører-vervet i Trondheim. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.
VARAORDFØRER: De Grønnes nasjonale talskvinne Hilde Opoku har forhandlet seg fram til varaordfører-vervet i Trondheim. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå har valgjoker og vippeparti De Grønne (MDG) fått sin første varaordfører. Partiets nasjonale talskvinne Hilde Opoku (47) rykker inn som varaordfører i Trondheim og dermed støttespiller de neste fire årene for Arbeiderpartiets ordførerdronning Rita Otervik.

Hun har tidligere hatt plass i bystyret for SV.

MDG fikk 7,7 prosent av stemmene i Trondheim, økte fra to til fem representanter i bystyret, og har nå inngått en samarbeidsavtale med alle de andre partiene enn Høyre og Fremskrittspartiet.

Pr. torsdag formiddag har De Grønne formelt valgt side i fem av de 13 kommunene der partiets valg er helt avgjørende for hvem som skal ha flertall og ordfører fram til 2019.

Tre av De Grønne har så langt landet på rød og to på blå side, grovt regnet, selv om fargekombinasjonene varierer mer lokalt en på nasjonalt politisk plan.

Vil ikke si hvorfor Her er de fire andre kommunene der MDG har avgjort ordførervalg så langt:

Gjøvik: De Grønnes en representant Anlaug Seljevold har inngått samarbeidsavtale med Frp, Høyre, KrF, Pensjonistpartiet, Senterpartiet og Venstre på bekostning av Ap, SV og Rødt, som også fikk 22 av de 45 nye representantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer