Her er de norske elevene i minoritet

Til høsten er bare tre av 64 første-klassinger på Mortensrud skole i Oslo etnisk norske. Dette skoleåret var det fire av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1997 var andelen med minoritetsspråklig bakgrunn 34 prosent ved Mortensrud skole. Nå er den 88 prosent.

Fire stykker. Det var de etnisk norske i førsteklassen dette året. I de tre andre førsteklassene på 16- 17 elever hver, hadde alle minoritetsspråklig bakgrunn.

-  Vi foreldre presset på for å få de norske samlet i en klasse, sier moren til en av de fire, Oddbjørg Strøm.

-  Vi samler språkgruppene hvis de ikke blir for store, sier lærer Karelius Haugen, som har ansvaret for foreldrekontakt.

Han understreker at det selvsagt er store forskjeller mellom elever som er første-, andre- og tredjegenerasjons innvandrere.

Innflytterbydelen Søndre Nordstrand har 14 barne- og ungdomsskoler. Ti av disse har 40 prosent minoritetselever eller mer.

Flytter barna

Til høsten er bare tre av 64 førsteklassinger etnisk norske. De var fire, men torsdag ringte foreldrene til den ene og sa at de hadde valgt en annen skole.

Problemet er at mange foreldre, både norske og med innvandrerbakgrunn, søker barna sine til Stenbråten rett i nærheten, eller til Klementsrud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer