Her er de nye krisetiltakene

Regjeringen styrker fiskeri og jernbane.

MER PENGER? Senterpartiets Per Olaf Lundteigen og representanter fra Ap og SV varslet i formiddag at Stortinget vil styrke tiltakspakken som ble lagt fram av Kristin Halvorsen (SV) og regjeringen.  Foto: SCANPIX
MER PENGER? Senterpartiets Per Olaf Lundteigen og representanter fra Ap og SV varslet i formiddag at Stortinget vil styrke tiltakspakken som ble lagt fram av Kristin Halvorsen (SV) og regjeringen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De rødgrønne partiene på Stortinget vil forsterke noen av tiltakene i regjeringens krisepakke.  Det skriver stortingsrepresentantene Reidar Sandal (Ap), Per Olav Lundteigen (Sp) og Magnar Lund Bergo (SV) i en pressemelding.

Forslaget til tiltakspakke fra regjeringen som ble presentert 26.januar er under behandling i Finanskomiteen, som vil avgi sin innstilling 10.februar.

Fradrag for underskuddRegjeringen foreslår at bedriftene kan trekke fra underskudd i 2008 og 2009 fra overskudd i 2006 og 2007. Taket var satt til 5 millioner kroner. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har allerede varslet at dette taket kan bli økt. Et tak på f.eks. 10 millioner kroner vil koste staten 750 millioner kroner.

På pressekonferansen i dag varslet Aps Reidar Sandal at dette taket når blir økt til 20 millioner kroner. dette vil koste staten 1,5 milliarder kroner, melder ntb.

- Dette er for å hjelpe bedrifter som har problemer med kapital, sier Sandal.

Mer til fiskeri

Fiskeriene har klaget over at de har fått for lite, og det er også kommet ønsker om ytterligere oppmyking av permitteringsreglene.Alle disse tre tiltakene har opposisjonspartiene lagt inn i sine komitémerknader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer