Her er de nye representantene

Høyre-Nikolai blir rikest på tinget. Frp-Mette (22) visste ikke hva innkjøpsordningen var. SV-Snorre spiller i elektronikaband.

YNGSTE PÅ STORTINGET: Mette Hanekamhaug er valgt inn fra Møre og Romsdal. Foto: Frp
YNGSTE PÅ STORTINGET: Mette Hanekamhaug er valgt inn fra Møre og Romsdal. Foto: Frp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Venstres Lars Sponheim og Gunnar Kvassheim og SVs Bjørn Jacobsen er blant flere profilerte politikere som nå er ute av Stortinget. Inn kommer det en rekke nye navn, og du kan se alle som har kommet inn her.Den yngste nykommeren er Mette Hanekamhaug (22), som var tredjekandidat for Frp i Møre og Romsdal og som kom inn med et utjevningsmandat. Som tjueåring var hun trainee i partiet og personlig assistent for Siv Jensen.

I valgkampen fikk hun nasjonal omtale da hun i en skoledebatt omtalte Jens Stoltenberg som «Lommemannen» fordi han «har hendene så dypt i lommebøkene til folk». Valgforsker og AP-medlem Frank Aarebrot kalte sammenlikningen grotesk. - Stort talentHanekamhaug har også skapt debatt i sosiale medier etter at hun i et intervju innrømmet at hun ikke vet hva innkjøpsordningen er, og at hun ikke tenker på bøker som kultur. 22-åringen studerer PR og kommunikasjonsledelse på BI i Oslo.

Frps førstekandidat Harald Tom Nesvik fra fylket karakteriserer kollegaen som et politisk funn.- Hun er det største politiske talentet jeg har sett, sier han til Sunnmørsposten.NB: Hanekamhaug mener hun er feilsitert i intervjuet det refereres til overfor. Intervju med henne publiseres i løpet av ettermiddagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer