Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna Solbergs regjering

Her er de nye statsrådene

Per-Willy Amundsen (Frp), Terje Søviknes (Frp) og Frank Bakke-Jensen (H) blir nye statsråder.  

NYE STATSRÅDER: Frank Bakke-Jensen (H), Per-Willy Amundsen (Frp), Terje Søviknes (Frp) utenfor Slottet sammen med statsminister Erna Solberg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE STATSRÅDER: Frank Bakke-Jensen (H), Per-Willy Amundsen (Frp), Terje Søviknes (Frp) utenfor Slottet sammen med statsminister Erna Solberg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag ble de nye statsrådene i Erna Solbergs regjering presentert.

Erna Solbergs nye statsråder er Per-Willy Amundsen (Frp), Terje Søviknes (Frp) og Frank Bakke-Jensen (H).

Amundsen vil erstatte justisminister Anders Anundsen, mens Terje Søviknes tar over som olje- og energiminister etter Tord Lien.

Frank Bakke-Jensen (H) vil bli EU-minister etter Elisabeth Vik Aspaker.

- Stolt

Utskiftningene skjedde under et ekstraordinært statsråd på Slottet tirsdag ettermiddag.

- Jeg er veldig glad for å få med meg Per-Willy Amundsen, Terje Søviknes og Frank Bakke-Jensen i regjeringen. Jeg ser fram til å jobbe med de, sa Erna Solberg utenfor Slottet i ettermiddag.

Kona til Per Willy Amundsen var tilstede på Slottsplassen i ettermiddag da statsrådene ble presentert.

- Jeg er veldig spent og veldig stolt. Nå når dagen er her, kribler det litt ekstra, sier Gry-Anette Rekanes Amundsen til Dagbladet. Rekanes Amundsen er vararepresentant på Stortinget for Telemark Frp.

NY STATSRÅD: Frank Bakke-Jensen. Foto: NTB Scanpix
NY STATSRÅD: Frank Bakke-Jensen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Godt samarbeid

Både Lien og Anundsen skal selv ha ønsket avløsing, av hensyn til familien. Ifølge Adresseavisen er Lien aktuell som regiondirektør for NHO i Trøndelag.

Aspaker blir ny fylkesmann i Troms neste år.

Terje Søviknes har vært ordfører i Os kommune siden 1999, og er gruppeleder for Hordaland Frp. Bakke-Jensen har sittet i næringskomiteen på Stortinget siden 2009.

Amundsen kommer fra stillingen som statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet, og før det var han stortingsrepresentant for Troms Frp i åtte år. Amundsen ble i høst enstemmig valgt som førstekandidat på lista til Troms Frp.

- Jeg kjente ikke Per Willy Amundsen godt før regjeringsskiftet i 2013, men vi har hatt et svært godt samarbeid i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til Dagbladet.

Andre runde
Det er andre gang statsminister Erna Solberg (H) gjør utskiftninger i regjeringslaget.

For ett år siden forlot tre statsråder regjeringen. Linda Hofstad Helleland (H) tok over som kulturminister etter Thorhild Widvey (H), Vidar Helgesen (H) som klima- og miljøminister etter Tine Sundtoft (H), Anniken Haugli (H) som arbeids- og sosialminister etter Robert Eriksson (Frp) og Jon Georg Dale (Frp) som landbruksminister etter Sylvi Listhaug (Frp).

Listhaug tok over som statsråd med ansvar for asyl- og innvandringsfeltet. Per Sandberg (Frp) tok over som fiskeriminister og Elisabeth Vik Aspaker (H) som Europaminister.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling