Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er de skjulte pyramidetoppene

Terje Gunnerød ruver over alle nordmenn i World Games-pyramiden. Mens de fem verdenslederne fronter selskapet, holder mektige toppene i selskapet en lav profil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gunnerød er den nordmannen som står lengst oppe i pyramiden, og skal ha rekruttert Tor Einar Olaisen inn i systemet. Han ble tidlig brukt i markedsføringen av World Games. På medlemmenes nettsider fortelles det hvordan Tønsberg-gutten gikk fra å være arbeidsledig og fraskilt til å finne lykken med World Games.

«De dårlige tider er nå over for godt, og dagens Terje Gunnerød retter stor takk til WGI. - Jeg startet den 24. april 2001, og jobbet utrolig hardt de første 3 månedene. Jeg satt i telefonen døgnet rundt, og snart gikk det opp for meg at det kunne være gullegget jeg hadde lett etter. Fra da av har ting rullet som en snøball, men da min første sjekk kom fra WGI hang jeg etter fortenna. Namsmannen hadde tatt pant i huset der hvor ekskona og mine to barn bor, og allerede lagt det ut for salg. Du kan trygt si at pengene fra WGI kom langt inn i ellevte time, forklarer Terje.»

Kan ikke betale

Men selv om Gunnerød hevder å ha blitt rik på World Games, er det få spor etter pengene i Norge.

I skattelistene for 2002 står han oppført med inntekt på 1,2 millioner kroner, men i 2003 er registrert inntekt i Norge null. Til tross for millioninntekten i 2002, fikk han en betalingsanmerkning på over 110 000 kroner i februar 2003.

Dagbladet har snakket med WGI-medlemmer som forteller at Gunnerød var den første nordmannen som ble vervet til World Games. Andre medlemmer vet lite om pyramidetoppen. Han var heller ikke veldig villig til å prate da Dagbladet ringte i går.

- Ingen kommentar, sa Gunnerød og la på da vi spurte om World Games.

Grønnerud ble brukt av WGI til å rekruttere medlemmer på Gran Canaria, der han arrangerte møter i Ancorra-senteret i Arguineguin hver onsdag.

Nå er det stille rundt World Games på Gran Canaria.

De andre toppene
Haakon Grunnan
fra Stjørdal står over verdensleder Steinar Amundsen i pyramiden. Han har vært ledet flere rekrutteringsmøter i Norge, Sverige og Island og gitt skatteråd til medlemmene.

Skattedirektoratet etterforsker nå over 4000 medlemmer for å skatteunndragelse. På tirsdag var Grunnan med på toppmøtet på Aker Brygge. Etter møte sa han kort til Dagbladet:

- World Games er kommet for å bli.

Det var også hans melding på en telefonkonferanse han ledet der han forsøkte å tone ned betydningen av medias avsløringer rundt selskapet.

Grunnan hadde i 2003 en inntekt på over 1,1 millioner kroner. Mannen som gir skatteråd til WGI-medlemmene har ni uoppgjorte betalingsanmerkninger i Norge.

Andre «Gomez» Nilsen og Frode Berg er skolekamerater fra Fredrikstad og kom inn i selskapet så tidlig som desember 2001. Da de kom inn i World Games, sluttet de i jobben for å drive World Games på heltid.

Frode Berg sendte i januar 2004 denne mailen til 70 000 norske medlemmer som står under ham i pyramiden:

«Vi har fått ONLINE TILGANG til pengene!!!!!!! ALLE som jobber idag får pengene i hånden hver eneste fredag!!!! Kan det bli bedre? Vi kan introdusere nye medlemmer til en aksjekurs som ikke kan gå lenger ned!!!! Kan det bli bedre???? Jeg er 100% sikker på at 2004 blir det beste WGI-året hittil. Og det tror også WGI-ledelsen...de vet hva de jobber med, de vet hva som kommer (Og har nok mer kort på handen enn det man kunne lese på siste newsflash :-)) og har offisielt siktet inn på 1 million medlemmer i 2004. (skal bli morsomt å ta fram denne mailen nyttårsaften 2005 for å påminne dere om hva deres bekymringer var i 2004...som viste seg å være ubegrunnet).»

I 2004 stoppet utbetalingene, aksjekursen raste til bunns, og medlemsrekrutteringen tørket ut.

I følge kilder i WGI har Frode Berg nå hoppet av. Det lykkes ikke Dagbladet å få kontakt med Berg i går.

Martin Østvang står over sin bror «verdensleder» Mads Østvang i World Games-pyramiden. Martin var sentral i Team Scandinavia og deltok på flere motivasjonsmøter i Sverige. Han har også vært med på flere markedsføringsturer til Australia.

Han er oppført med en inntekt på 2,7 millioner kroner i 2003, og over 900 000 i formue.

MEKTIG BROR: Martin Østvang fra Trysil reiser i dag til Brasil rekruttere nye medlemmer.
SLUTTET I JOBBEN: Frode Berg fra Fredrikstad sluttet i jobben for å drive World Games på heltid.
TIDLIG INN: Andre "Gomez" Nilsen fra Fredrikstad kom tidlig inn i pyramiden.
LEDET MØTER: Haakon Grunnan fra Stjørdal har ledet flere rekrutteringsmøter i Norge, Sverige og Island og gitt skatteråd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media