Her er de syriske «spøkelsene»

Ny video viser de pågående grusomhetene i Syria. - Det er et uutholdelig blodbad, sier en fransk fotograf til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Noen bilder skulle man ønsket at man aldri hadde sett.

Videoen til den franske fotografen, Johann Rousselot, er fulle av dem. I videoen «Syrial killing» ser man maltrakterte barn, unge gutter som blir torturert og mennesker som blir drept. Videoen og bildene er tatt av amatører og den dokumenterer at i Syria har ikke den arabiske våren begynte å blomstre ennå. I stedet er prøver Syrias diktator Bashar al-Assad å drukne den i blod.

- Blodbad Dette er ikke bilder man ønsker å se. Men som man kanskje likevel bør se. For å forstå hvor grusomt det er, ifølge Rousselot.

- Jeg vet ikke om noen mer skånsom måte å fortelle om dette uutholdelige blodbadet i Syria på. Dette er det eneste materialet som er tilgjengelig, sier den franske fotografen til Dagbladet.

Egentlig skulle han gjøre noe helt annet. Planen var å reise til Jemen, Bahrain, Egypt og Algerie for å fortelle om hvordan ungdom bruker ny teknologi for å forsøke å kvitte seg med de despotiske regimene. Men så møtte han en gruppe syriske flyktninger på veien. De kunne ikke fortelle så mye om twitter, facebook og ny teknologi - men de hadde timevis med blodige opptak som de ville han skulle se. De hadde begynt å tvile på internetts evne til å forandre verden og har i stedet begynt å drømme om en militær intervensjon. Han startet arbeidet med å samle videoene til de syriske flyktningene i Tyrkia I et intervju med Vice for to dager siden forteller Rousselot at grusomhetene du ser i videoen er daglige, vanlige hendelser siden opptøyene i Syria startet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer