Her er de ukjente bildene fra Kadhafis hemmelige privatliv

Funnet i det erobrede hovedkvarteret i Tripoli.

PÅ BRYLLUPSFEST: Her står Libyas nå veltede leder Muammar Kadhafi sammen med sin kone Sofia under en bryllupsfest. Foto: AFP/Scanpix
PÅ BRYLLUPSFEST: Her står Libyas nå veltede leder Muammar Kadhafi sammen med sin kone Sofia under en bryllupsfest. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fotoalbummene som er funnet etter erobringen av den veltede diktatorens hovedkvarter Bab al-Aziziya gir et unikt innblikk i Kadhafi-familiens private side.

Bildene er blant annet fra et familiebryllup og mange av dem viser Kadhafis datter Aisha i ulike anledninger.

På mange av bildene poserer hun for kamereaet, blant annet foran slottet i Versailles utenfor Paris i Frankrike og i Venezia og Roma i Italia.

Poserte med verdensledere Også flere tidligere verdensledere dukker opp i fotoalbummene.

Blant annet poserer den tidligere palestinske lederen Yassir Arafat sammen med Kadhafi-sønnene Saadi og Mutassim og Kadhafi-dattera Aisha mens de var små.

Også tidligere Nord-Korea-leder Kim Il Sung dukker opp på et bilde sammen med Muammar Kadhafi og barna Saif al-Islam, Aisha og kona Sofia.

Det er ikke bare barna til Kadhafi som får posere med andre lands ledere. I fotoalbumet finnes også et bilde der Kadhafi sitter i en sofagruppe sammen med Syrias tidligere president Hafez al-Assad og to av hans sønner, Bassel og Maher.

- Akkurat det jeg lette etter New York Times-fotografen Tyler Hicks fant flere av bildene, i tillegg til VHS-filmer, malerier, sertifikater og priser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer