- ELSKER BIG BIRD:  I et sidespor under nattens debatt nevnte Mitt Romney at han elsker Big Bird-karakteren fra amerikanernes Sesam stasjon. Det ble raskt en snakkis på nettet. Foto: AFP/AP
- ELSKER BIG BIRD: I et sidespor under nattens debatt nevnte Mitt Romney at han elsker Big Bird-karakteren fra amerikanernes Sesam stasjon. Det ble raskt en snakkis på nettet. Foto: AFP/APVis mer

Her er de useriøse snakkisene etter presidentvalgsdebatten

Sesam stasjon-karakter fikk egen Twitter-konto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med rundt 50 millioner seere under nattens debatt mellom Obama og Romney var det kanskje ikke til å unngå at noen av de mindre viktige tingene fikk oppmerksomhet.

Nyhetsbyrået AP har laget en liste over noen av sakene som ble en snakkis på sosiale medier. Blant dem er Mitt Romneys kjærlighetserklæring til Sesam stasjon-karakteren «Big Bird».

I en overgang om hvilke områder han ønsker å kutte i pengebruken, kom Mitt Romney inn på barne-tv-karakteren.

- Jeg kommer til å stanse subsidieringen av PBS. Jeg kommer til å stanse andre ting. Jeg liker PBS, jeg elsker Big Bird. Faktisk så liker jeg deg også. Men jeg kommer ikke til å fortsette å bruke penger på ting vi må låne penger av Kina for å betale for, sa Mitt Romney til debattlederen.

17 000 tweets i minuttet AP skriver at Big Bird trendet verden over på twitter hele natten, altså at det var blant frasene som ble nevnt hyppigst blant brukerne på det sosiale nettemediet. Kort tid etter uttalelsen ble det postet 17 000 tweets i minuttet om Big Bird. Andre karakterer i tv-serien ble også hyppig nevnt. En humoristisk twitter-konto ble også opprettet (@firedbigbird). Den har nå over 23 000 følgere.

Også Jim Lehrers (78) ferdigheter som programleder ble et hett tema for mange. Han har ledet en rekke debatter mellom presidentkandiater tidligere, men etter opptredenen i debatten får han massiv kritikk for å ha vært forsiktig med kandidatene.

Kritikken kommer ikke bare via sosiale medier. Også en rekke kommentatorer i de store mediehusene framholdt etterpå at Lehrer ikke klarte å kontrollere debatten.

Ventet på Romney-vitser Mange av seerne forventet også at Romney skulle komme med noen forberedte spøkefulle punchlines. Republikanernes presidentkandidat leverte flere av dem i går kveld, med blandet mottakelse i sosiale medier ifølge AP.

Blant annet sa han:

- Mr. President. Du har rett til ditt eget fly, rett til eget hus, men ikke til dine egne fakta.

Og videre:

- Dette var nok det mest romantiske du kunne tenke deg (om at Obama feiret bryllupsdag ved å bruke kvelden på debatt).

Mange brukere av sosiale medier satt også og ventet på at Obama skulle ta opp Romneys famøse uttalelser under en foundraiser i Florida der han avskriver 47 prosent av landets velgere.

Videoen ble imidlertid ikke nevnt under den 90 minutter lange debatten.