Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er den britiske rapperen som er mistenkt for å være James Foleys bøddel

23 år gamle Abdel-Majed Abdel Bary fra Vest-London.

PEKES UT: The Sunday Times siterer en anonym britisk regjeringskilde på at Abdel-Majed Abdel Bary (23) trolig er bøddelen som drepte den amerikanske journalisten James Foley på bestialsk vis. Foto: Videograb fra Youtube
PEKES UT: The Sunday Times siterer en anonym britisk regjeringskilde på at Abdel-Majed Abdel Bary (23) trolig er bøddelen som drepte den amerikanske journalisten James Foley på bestialsk vis. Foto: Videograb fra Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt norsk tid ble det kjent at britiske myndigheter har identifisert bøddelen som i en video fra Den islamske staten (IS) utfører det bestialske drapet på den amerikanske journalisten James Foley (40).

Daily Mail siterer The Sunday Times på at den skyldige skal være den tidligere britiske DJ-en Abdel-Majed Abdel Bary (23) som inntil for et år siden bodde sammen med sin familie i et staselig hus i Maida Vale-området i London.

Det grusomme drapet på den amerikanske journalisten James Foley (42) har opprørt en hel verden, og ble kjent etter at Den islamske stat (IS) la ut en video 19. august som viste det som skal være henrettelsen av Foley, som forsvant i Syria i november 2012.

«Jihadi John» I videoen blir henrettelsen utført av en mann i sort heldekkende drakt med tilsynelatende britisk aksent.

Den britiske tatsministeren David Cameron avbrøt sin ferie for å undersøke om det var noen britisk tilknytning til drapet av Foley, og nå har Storbritannia sendt elitesoldater til Irak og Syria for å jakte mannen de omtaler som «Jihadi John».

En rekke britiske medier har spekulert i at mannen kledd i sort på videoen kan være en mann på 23 år, som er tidligere DJ fra London.

Mannen skal i fjor ha flyttet fra en dyr villa vest i London og til Midtøsten for å kjempe for IS.

James Foleys angivelige bøddel har nylig tvitret et bilde av seg selv der han holder et avhogd hode i været, skriver NTB.

«The Beatles» Bary er en av tre personer som Daily Telegraph tidligere i uka presenterte som mulige kandidater til å være Foleys drapsmann.

Daily Telegraph skriver at Bary snakker med samme aksent, har omtrent samme kroppsbygning og samme hudfarge som bøddelen i IS-videoen.

Britiske myndigheter tror at rundt 500 briter har reist til Irak og Syria og sluttet seg til ekstremistiske organisasjoner som IS.

Gisler som er løslatt etter å ha sittet som fanger i Syria, mener at mannen som henrettet Foley er en av en gruppe på fire briter som passet på fangene.

Mannen ble kalt John, og de fire fikk kallenavnet «The Beatles», skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling