Her er den drapssiktede faren (28) på rømmen med dattera (2)

Fanget av overvåkningskamera på Oslo S i går.

DRAPSSIKTET: Politiet mener at 28-åringen drepte toåringens mor torsdag morgen, før han stakk av gårde med deres felles datter (2). De to er nå etterlyst internasjonalt. Foto: Politiet
DRAPSSIKTET: Politiet mener at 28-åringen drepte toåringens mor torsdag morgen, før han stakk av gårde med deres felles datter (2). De to er nå etterlyst internasjonalt. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er på rømmen med den to år gamle jenta er også siktet for å ha drept barnets mor, ei 17 år gammel jente, på Grua i Lunner i går.

Politiet mener at mannen drepte 17-åringen, og deretter tok med seg toåringen. De skal ha reist med tog fra Grua til Oslo torsdag morgen, og videre med buss mot København som gikk fra Oslo klokken 10.30.

Mannen er observert på København-bussen i Gøteborg.

- Vi vet ikke hvor han befinner seg. Siste sikre beskrivelse er i Gøteborg i går, men de kan ha vært med helt til København, sier Steinar Mæhlum ved politiet i Vestoppland til Dagbladet.

Politiet slo riksalarm, og varslet alle grenseoverganger i går ettermiddag, men da kan faren og den to år gamle jenta allerede ha vært ute av landet.

Observasjonen i Gøteborg er nå for over ett døgn siden. Den drapssiktede barnefaren og den to år gamle jenta kan ha reist langt siden den tid. De to er nå etterlyst internasjonalt.

Fra Afghanistan Den drepte kvinnen kommer fra Afghanistan og kom til Norge mars.

- Familien flyttet inn for omtrent et år siden. Vi hadde ikke så mye kontakt på grunn av språkproblemer, men det virket som en helt normal familie. Vi har aldri opplevd noen problemer eller bråk, sier en nær nabo, som ikke ønsker å få navnet sitt i avisa.

I mai fikk 17-åringen oppholdstillatelse på bakgrunn av at hun var enslig asylsøker med barn.

FORSVUNNET: Den savnede toåringen. Foto: Politiet
FORSVUNNET: Den savnede toåringen. Foto: Politiet Vis mer

Hun skal ha besøkt barnafaren som nå er drapssiktet i huset der hun ble funnet drept i går flere ganger den siste tiden. Hadde norske asylmyndigheter kjent til at hun var sammen med barnefaren, ville hun ikke fått opphold på det grunnlaget.

Barnefaren har ikke søkt oppholdstillatelse i Norge.

De to skal ha vært alene i huset da drapet skjedde.
 
Det var informasjon fra avhør og tekniske undersøkelser som gjorde at politiet i går kveld valgte å formelt sikte barnefaren for drap.

Kom trolig sammen Ifølge politiet kan mye tyde på at 17-åringen og barnefaren reiste fra Afghanistan sammen, men at de seinere skilte lag.

- Kvinnen kom til Norge sammen med sin mor og datter, vi har ingen informasjon om hvordan barnefaren har kommet seg til Norge, sier politimester Linn Hilde Fosso.
 
Den avdøde 17-åringen bodde på et asylmottak i Lyngdal, og var på besøk hos slektninger i huset hvor hun ble drept. Hun ankom Grua tirsdag. Naboer forteller til Dagbladet at de har sett den savnede toåringen et par ganger, men ikke ofte.

BÆRES UT: Her hentes den drepte 17-åringen ut av huset der hun ble funnet i går ettermiddag. Politiet mener at barnefaren drepte henne, og deretter stakk av med dattera. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BÆRES UT: Her hentes den drepte 17-åringen ut av huset der hun ble funnet i går ettermiddag. Politiet mener at barnefaren drepte henne, og deretter stakk av med dattera. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Politiet ber om tips i saken på telefon 611 51 579.

MED TOÅRINGEN PÅ ARMEN: Den drapssiktede 28-åringen med den bortførte toåringen på armen. Politiet mener at han kort tid i forveien drepte barnets mor, ei 17 år gammel jente på Grua i Lunner. Foto: Politiet
MED TOÅRINGEN PÅ ARMEN: Den drapssiktede 28-åringen med den bortførte toåringen på armen. Politiet mener at han kort tid i forveien drepte barnets mor, ei 17 år gammel jente på Grua i Lunner. Foto: Politiet Vis mer