Her er den eneste kommunen som vil slå seg sammen - frivillig

Men nabokommunen ikke like begeistret for ekteskap.

SØKER MAKE:  En nedlagt bensinstasjon i Rissa kommune i Sør-Trøndelag fra 2012. Rissa var den eneste kommunen med folkeflertall for å slå seg sammen med en nabo ved gårsdagens valg. Arkivfoto: Terje Wuttudal, Samfoto/NTB Scanpix.
SØKER MAKE: En nedlagt bensinstasjon i Rissa kommune i Sør-Trøndelag fra 2012. Rissa var den eneste kommunen med folkeflertall for å slå seg sammen med en nabo ved gårsdagens valg. Arkivfoto: Terje Wuttudal, Samfoto/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I 14 kommuner var det folkeavstemming om sammenslåing mandag.

Den ene kommunen der velgerne var positive til sammenslåing, var Rissa kommune i Sør-Trøndelag. Der sa 63,3 prosent ja til å bli slått sammen med naboen Leksvik i Nord-Trøndelag.

Men i Leksvik var det dødt løp - 949 stemmer mot 949.

Ove Hallan (H) har vært ordfører i Rissa de fire siste årene.  Høyre ble også største parti i Rissa ved valget i går med 30,2 prosent, foran Arbeiderpartiet med 20,8.

Senterpartiets Einar Strøm har vært Leksvik-ordfører siden 2011. Arbeiderpartiet ble størst i går med 36,9 prosent foran Senterpartiet 20,7.

I samtlige andre kommuner med folkeavstemning - Herøy, Dønna, Leirfjord, Åseral, Re, Sande, Tjøme, Hjelmeland, Bø, Vang, Gran og Lunner - sa velgerne nei til sammenslåing.

Sanner: - Kommer uansett Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) mener at kommunesammenslåinger vil komme uansett, men han vil ikke bruke tvang.

- Kommunesammenslåingene kommer. Vi trenger det for å møte velferdsutfordringene, og vi venter på at kommunene skal gi sitt svar 1. juli 2016. Men jeg er ikke i tvil om at de kommer, sier han til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer