SØKER MAKE:  En nedlagt bensinstasjon i Rissa kommune i Sør-Trøndelag fra 2012. Rissa var den eneste kommunen med folkeflertall for å slå seg sammen med en nabo ved gårsdagens valg. Arkivfoto: Terje Wuttudal, Samfoto/NTB Scanpix.
SØKER MAKE: En nedlagt bensinstasjon i Rissa kommune i Sør-Trøndelag fra 2012. Rissa var den eneste kommunen med folkeflertall for å slå seg sammen med en nabo ved gårsdagens valg. Arkivfoto: Terje Wuttudal, Samfoto/NTB Scanpix.Vis mer

Her er den eneste kommunen som vil slå seg sammen - frivillig

Men nabokommunen ikke like begeistret for ekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 14 kommuner var det folkeavstemming om sammenslåing mandag.

Den ene kommunen der velgerne var positive til sammenslåing, var Rissa kommune i Sør-Trøndelag. Der sa 63,3 prosent ja til å bli slått sammen med naboen Leksvik i Nord-Trøndelag.

Men i Leksvik var det dødt løp - 949 stemmer mot 949.

Ove Hallan (H) har vært ordfører i Rissa de fire siste årene.  Høyre ble også største parti i Rissa ved valget i går med 30,2 prosent, foran Arbeiderpartiet med 20,8.

Senterpartiets Einar Strøm har vært Leksvik-ordfører siden 2011. Arbeiderpartiet ble størst i går med 36,9 prosent foran Senterpartiet 20,7.

I samtlige andre kommuner med folkeavstemning - Herøy, Dønna, Leirfjord, Åseral, Re, Sande, Tjøme, Hjelmeland, Bø, Vang, Gran og Lunner - sa velgerne nei til sammenslåing.

Sanner: - Kommer uansett
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) mener at kommunesammenslåinger vil komme uansett, men han vil ikke bruke tvang.

- Kommunesammenslåingene kommer. Vi trenger det for å møte velferdsutfordringene, og vi venter på at kommunene skal gi sitt svar 1. juli 2016. Men jeg er ikke i tvil om at de kommer, sier han til NRK.

- Men regjeringen har vært klar på at vi ikke ønsker å bruke tvang, sier han videre.

(NTB).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram