Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er den mistenkte bombemannen

Dukket opp i overvåkningskamera en time før bomben gikk av i går. Statsministeren: - Vi har fingeravtrykkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskerne som gransker terrorbomben mot israelske turister i Bulgaria i går, mener de har funnet bilde av selvmordsbomberen på overvåkningskameraene på flyplassen i Burgas.

Myndighetene går nå ut med bilde av mannen som drepte fem israelske turister, en bulgarsk bussjåfør og seg selv med en bombe.

Det første identifiserbare sporet etter bombemannen inne i den totalødelagte og utbrente to etasjers bussen der bomben gikk av, var et amerikansk førerkort utstedt i delstaten Michigan.

Førerkortet viste seg tidlig å være falskt.

- Ingen med slik ID - FBI og CIA har sjekket personopplysningene på førerkortet. De sier at de ikke har noen person med en slikt identitet i sin database, sier Bulgarias statsminister Boiko Borisov i forbindelse med at bildet nå er offentliggjort.

 HER ER DEN MISTENKTE BOMBEMANNEN:  Bulgarsk politi går i formiddag ut med bilde av denne mannen, som ble fanget opp av våkningskameraet på flyplassen i Burgos en time før bomben gikk av i en buss med nyankomne israelske turister. FOTO: BULGARIAS INNENRIKSMINISTERIUM/AP/NTB SCANPIX.
HER ER DEN MISTENKTE BOMBEMANNEN: Bulgarsk politi går i formiddag ut med bilde av denne mannen, som ble fanget opp av våkningskameraet på flyplassen i Burgos en time før bomben gikk av i en buss med nyankomne israelske turister. FOTO: BULGARIAS INNENRIKSMINISTERIUM/AP/NTB SCANPIX. Vis mer

Charterflyet fra Tel Aviv hadde landet kort tid i forveien i går ettermiddag.

De 154 israelske turistene, blant dem åtte barn, hadde plukket opp bagasjen og gått inn i tre ventende busser rett på utsiden av terminalbygget.

Bomben gikk av så snart alle hadde kommet ombord. Smellet var så kraftig at øyenvitner på flyplassen trodde det var et fly som hadde krasjet i bygningen.

Myndighetene i Bulgaria har nedjustert antall drepte til sju: fem isralere, en bulgarer og selvmordsbomberen.

Fingeravtrykk Bombemannens identitet er ennå ikke kjent, ifølge de offisielle uttalelsene om etterforskningen.

 SKADD:  En skadd israelsk turist hjelpes ut av ambulansen på vei til sykehuset i Burgas i går. Foto: AP / NTB SCANPIX.
SKADD: En skadd israelsk turist hjelpes ut av ambulansen på vei til sykehuset i Burgas i går. Foto: AP / NTB SCANPIX. Vis mer

Men både statsminister Boiko Borisov og innenriksminister Tsvetan Tsvetanov har kommet med flere uttalelser utover dagen som indikerer at etterforskningsledelsen i det minste har håndfaste indikasjoner som kan spore selvmordsbomberen.

- En DNA-ekspert sjekker den mistenktes fingeravtrykk,  sa statsministeren ifølge nyhetsbyrået AP da han varslet tidligere i dag at det ville bli frigitt et bilde fra overvåkningskameraene.

Og overvåkningsvideoen (over) indikerer at  kameraene kan ha fanget opp den mistenkte over så lang bevegelse inne på flyplassen at han har etterlatt seg fingeravtrykk.

- I løpet av dagen Og innenriksministeren uttalte seg slik tidligere i dag uten å utdype hvilke informasjoner han sitter på:

- Vårt hovedmål er å samle de nødvendige bevisene i løpet av dagen.

 TYDELIG:  Overvåkningskameraene fanget opp den mistenkte bombemannen en snau time før de smalt - og før charterflyet fra Tel Aviv hadde landet i Burgas. Her står han i ankomsthallen og sjekker tilsynelatende ankomsttavla. FOTO: BULGARIAS INNENRIKSMINISTERIUM/AP/NTB SCANPIX.
TYDELIG: Overvåkningskameraene fanget opp den mistenkte bombemannen en snau time før de smalt - og før charterflyet fra Tel Aviv hadde landet i Burgas. Her står han i ankomsthallen og sjekker tilsynelatende ankomsttavla. FOTO: BULGARIAS INNENRIKSMINISTERIUM/AP/NTB SCANPIX. Vis mer

De 33 turistene som ble skadd, ble hentet til hjemlandet med et israelsk militærfly tidligere i dag. Bulgarias regjering setter opp et fly til Israekl for de drøyt hundre som ikke kom fysisk til skade.

 MINNET OM FLYKRASJ:  Røyken og smellet var så kraftig på flyplassen i Burgas i går at øyenvitner først trodde et fly hadde krasjet med  terminalbygget. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX.
MINNET OM FLYKRASJ: Røyken og smellet var så kraftig på flyplassen i Burgas i går at øyenvitner først trodde et fly hadde krasjet med terminalbygget. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media