Her er den mistenkte bombemannen

Dukket opp i overvåkningskamera en time før bomben gikk av i går. Statsministeren: - Vi har fingeravtrykkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etterforskerne som gransker terrorbomben mot israelske turister i Bulgaria i går, mener de har funnet bilde av selvmordsbomberen på overvåkningskameraene på flyplassen i Burgas.

Myndighetene går nå ut med bilde av mannen som drepte fem israelske turister, en bulgarsk bussjåfør og seg selv med en bombe.

Det første identifiserbare sporet etter bombemannen inne i den totalødelagte og utbrente to etasjers bussen der bomben gikk av, var et amerikansk førerkort utstedt i delstaten Michigan.

Førerkortet viste seg tidlig å være falskt.

- Ingen med slik ID - FBI og CIA har sjekket personopplysningene på førerkortet. De sier at de ikke har noen person med en slikt identitet i sin database, sier Bulgarias statsminister Boiko Borisov i forbindelse med at bildet nå er offentliggjort.

Charterflyet fra Tel Aviv hadde landet kort tid i forveien i går ettermiddag.

De 154 israelske turistene, blant dem åtte barn, hadde plukket opp bagasjen og gått inn i tre ventende busser rett på utsiden av terminalbygget.

Bomben gikk av så snart alle hadde kommet ombord. Smellet var så kraftig at øyenvitner på flyplassen trodde det var et fly som hadde krasjet i bygningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer