Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er den nye Nav-direktøren

Sigrun Vågeng (64) får en årslønn på 1,85 millioner kroner.

TOPPSJEFEN: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson presenterte i formiddag Sigrun Vågeng som toppsjef i Nav. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TOPPSJEFEN: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson presenterte i formiddag Sigrun Vågeng som toppsjef i Nav. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er en stor dag. Nav er den største etaten for folk i Norge. Jeg ønsker et Nav som skal gå fra en byråkratireform til en brukerreform, sier arbeidsminister Robert Eriksson.

På en pressekonferanse i formiddag presenterte arbeids- og sosialminister Robert Eriksson kvinnen som skal lede de 19.000 Nav-ansatte inn i framtida.

- Jeg er stolt av å stå her i dag og ha Sigrun Vågeng ved min side. Jeg er svært glad for å ha fått den direktøren jeg ønsket meg, sier ministeren.
 
- Viktig samfunnsoppdrag Vågeng vil få en årslønn på 1,85 mill kroner, men får ingen fallskjerm, opplyste Eriksson. Vågeng takket for tilliten.

- Det er omtalt som Norges verste jobb, men som jeg ser på som utrolig spennende, et viktig samfunnsoppdrag. Jeg vil være på lag med de ansatte, sier Sigrun Vågeng.

Syretesten - Vi snakker om at framtida er usikker. I en nåtid som er usikker, må Nav være godt skodd. Vi må møte utfordringer, kjenne arbeidsmarkedet og ha god kontakt med arbeidsgivere, sier Vågeng.

- Ethvert møte med brukerne er syretesten på om vi klarer å gjøre jobben vår, fastslår hun,.

 Og legger til:

- Mange lurer nok på om dette er en jobb for en dame på snart 65 år. Det er ikke noe seniortiltak å bli Nav-direktør. Men jeg har bestemt meg for at enhver tid i min yrkeskarriere skal handle om å gjøre en best mulig jobb.

- Rett person Eriksson er fornøyd med å være i mål med ansettelseprosessen.

- Jeg har lett eter en direktør som kan gi Nav ny kraft og energi og er overbevist om at Sigrun Vågeng er rett person som ny direktør i Nav, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

Sigrun Vågeng starter i sin nye jobb allerede 5. oktober.

- Nav må bevege seg nærmere det som har med arbeid å gjøre. Det har vært avgjørende å finne en direktør som kan bidra til på gjenreise A-en i Nav, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

Gransket Nav i ett år Sigrun Vågeng har allerede god innsikt i Nav-systemtet. I mars i fjor ble hun hentet inn av Eriksson til å lede et ekspertutvalg som fikk i oppdrag å snu hver stein i Nav-systemet for å få organisasjonen til å fungere bedre. 

Etter et års arbeid la Vågeng-utvalget 9. april i år fram sine konklusjoner i en 243 siders rapport. Dagen etter offentliggjorde arbeidsministeren at han hadde gitt Nav-direktør Joakim Lystad sparken.

For dårlige Begrunnelsen var i overensstemmelse med med hovedkonklusjonen i Vågeng-rapporten: Nav er for dårlige til å få folk ut i arbeid.

- Av sju millioner brukermøter hos Nav dreier bare tre prosent seg om kontakt med arbeidsgiverne, opplyste Sigrun Vågeng da rapporten ble presentert.

Gjenreise A-en På pressekonferansen om Nav-direktør Joakim Lystads avgang 10. april, fulgte Eriksson opp Vågengs poeng:

- Når vi får så klare tegn på at A-en i Nav er borte, blir jeg sterkt bekymret. Den må gjenreises. Vi står ved et veiskille og må peke ut en ny retning. Da trenger jeg ny kraft og ny energi, sa arbeidsminister Robert Eriksson.

I dag presenterte arbeidsministeren 64-åringen som skal gjennomføre politikken hans.

KS-sjef Sigrun Vågeng kommer fra jobben som direktør i Statens institutt for forbruksforskning. Hun er utdannet fra Handelshøgskolen og Universitetet i Oslo.

Vågeng var administrerende direktør i KS fra 2009 til 2013, da hun gikk på dagen etter uenighet med styret. Vågeng har også vært direktør i Norges Hotell- og Restaurantforbund og vært direktør i NHO.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!