Her er den nye presidenten på plass i Det hvite hus

Endelig er Obama og McCain enige om noe. - Smakløst, fornærmende og upassende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratenes presidentkandidat Barack Obama framstilles som muslim og hans kone som terrorist på forsiden av magasinet New Yorker. Magasinet kommer først ut 21. juli, men utgiveren har vist fram førstesiden og skapt debatt fra kyst til kyst.

- Smakløst og fornærmende, er reaksjonen fra Obamas valgkampanje. Hans republikanske rival John McCain er enig. Han mener karikaturen er «totalt upassende».

Tegningen framstiller Barack Obama og hans kone Michelle i presidentkontoret i Det hvite hus. Han er iført det amerikanere flest oppfatter som en typisk muslimsk klesdrakt, mens hun har kamuflasjedrakt og et automatgevær over skulderen.

På peisen brenner det amerikanske flagget, og på veggen henger et portrett av Osama bin Laden.

Det satiriske magasinet New Yorker forklarer at de ønsker å karikere det absurde i enkelte av høyresidens angrep på Obama. Det har de ikke lykkes særlig godt med, mener Obamas talsmann Bill Burton.

- Lesere flest vil oppfatte dette som smakløst og fornærmende. Vi er helt enig, sier han. (NTB-AP-DPA).

Foto: EPA/SCANPIX.
Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer
Her er den nye presidenten på plass i Det hvite hus
EN DAG PÅ JOBBEN: Slik er arbeidadagen på Det ovale kontor når Barack Obama overtar som USAs president, ser tegneren i magasinet New Yorker for seg: det amerikanske flagget brenner på peisen, Osama bin Laden har fått sitt portrett på veggen og fru Michelle Obama har maskingevær.