Her er den nye Statoil-ledelsen

Konsernsjef Helge Lund kom bare opp med én kvinne da han la den nye lederkabalen i Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Margareth Øvrum, som blir ny konserndirektør for helse, miljø og sikkerhet, er den eneste kvinnen Lund fant plass til i den omstrukturerte ledergruppa.

For øvrig består konsernledelsen nå av Terje Overvik, (undersøkelse og produksjon Norge), Peter Mellbye (internasjonal undersøkelse og produksjon), Rune Bjørnson (naturgass), Jon Arnt Jacobsen (foredling og markedsføring), Morten Loktu (teknologi og prosjekter), Eldar Sætre (økonomi og finans) og Erling Øverland (staber og spesialprosjekter).

Ny personal- og organisasjonsdirektør vil bli utnevnt senere.

- Sterk og erfaren

Lund mener den nye ledergruppa er sterk, erfaren og representerer både fornyelse og kontinuitet.

- Konsernledelsen skal som kollegium sikre en helhetstenkning i Statoils videre utvikling. Vårt hovedmål er å styrke Statoil som et internasjonalt konkurransedyktig selskap. Vi skal utvikle en organisasjon som skal kjennetegnes av kommersiell atferd, sterk kompetanse, endringsvilje og høy integritet, sier Lund i en pressemelding.

De nye konserndirektørene avspeiler Statoils satsing på fem forretningsområder: undersøkelse og produksjon Norge, internasjonal undersøkelse og produksjon, naturgass, foredling og markedsføring og det nye området teknologi og prosjekter.

- For å styrke selskapets gjennomføringsevne i store prosjekter overføres prosjektansvar fra undersøkelse og produksjon Norge til den nye enheten teknologi og prosjekter, sier Lund.

- Tre bunnlinjer

I tillegg blir arbeidet med helse, miljø og sikkerhet løftet opp i konsernledelsen. Det samme skjer med området personal og organisasjon.

- Statoils verdiskapning går over tre bunnlinjer: økonomi - helse, miljø og sikkerhet - sosiale forhold og samfunnsansvar. Det er derfor viktig for meg at alle områdene får sterk ledelsesoppmerksomhet fremover, sier Lund i meldingen.

(NTB)

NY LEDELSE: Helge Lund presenterte i dag den nye konsernledelsen i Statoil.