Her er den øltørste torsken

Ufrivillig tørrlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): Eli Benthe Wolden og Knut Olsen fikk noe så sjeldent som en øltørst torsk på kroken, skriver Romsdals Budstikke.

Ekteparet fra Gudbrandsdalen var hadde reist til favorittstedet Vistdal i Møre og Romsdal for å fiske. Mandagen forløp uten de store begivenhetene, men på tirsdag dro de opp en glupsk og tørst torsk på tolv kilo.

Tyskerøl

Kona mente de måtte se på hva fisken hadde i magen. Ekteparet hadde nemlig mistanke om at torsken hadde spist noe rart. Da Knut Olsen tok kniven og slo den mot fiskens mage hørte de en slags hul lyd. Den hule lyden viste seg å være en tysk ølboks av merket Berliner pilsner.

- Vi trodde ikke våre egne øyne i det vi fikk rensket torsken og oppdaget hva som lå i magen, sier Eli Benthe Wolden til Romsdals Budstikke.

De tror ikke nødvendigvis at det var torsken som var øltørst, men at det kan ha vært tyske fisketurister som har skjenket fangsten til ekteparet.

- Det er en kjent sak at det er mange tyskere som ligger her og fisker. At de dertil nyter en medbrakt øl er ingen hemmelighet. Da er det bare å legge sammen to og to. Når ølet er konsumert så går boksen over ripa, og den blinkende boksen har gitt torsken assosiasjoner om at det var noe spiselig.

Torsken kan tabbe seg ut

HAR DU HØRT HISTORIEN.. Om den øltørste torsken. Ekteparet Eli Benthe Wolden og Knut Olsen fikk en på kroken tirsdag. Foto: Ottar Rydjord
HAR DU HØRT HISTORIEN.. Om den øltørste torsken. Ekteparet Eli Benthe Wolden og Knut Olsen fikk en på kroken tirsdag. Foto: Ottar Rydjord Vis mer

Akvaristen Jan Einarsen fra Atlanterhavsparken syns hele historien er festlig og mener at torsken er en artig fisk.

- For en artig historie! Dette bare viser torskens allsidige personlighet. Torsken er professoren langs norskekysten, den mest intelligente fisken vi har, men den kan også tabbe seg ut. Den er veldig allsidig i matveien, og vi har tidligere hørt om et eksempel fra Sunnmøre der en torsk hadde svelget en kartong med lettmelk. En historie fra Grønland forteller om en diger torsk som hadde ei femstjerners fransk konjakkflaske i magen. Og så har vi altså denne øltørste torsken i Langfjorden, sier Einarsen til Romsdals Budstikke.

Akvaristen er glad for at ekteparet Wolden/Olsen fikk tørrlagt den øltørste torsken. Dersom den skulle svømt rundt med en tømt ølboks i magen ville den trolig fått store problemer med fordøyelsen.

Her er den øltørste torsken