Her er den siste Berlusconi-vitsen

Handler om hvordan jøder lurte penger av hverandre under andre verdenskrig.

GUTTEN I RØYKEN: Silvio Berlusconi tar imot latteren etter nok en morsomhet. Foto: AFP
GUTTEN I RØYKEN: Silvio Berlusconi tar imot latteren etter nok en morsomhet. Foto: AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Silvio Berlusconi (74) overlevde en viktig avstemning i det italienske parlamentet forrige uke. Et mistillitsforslag ble stemt ned med 342 mot 275 stemmer, dermed får han fortsette som statsminister fram til 2013.

Få timer etter seieren i parlamentet, møtte den italienske sjarmøren redningsarbeidere for å markere jordskjelvet i Italia i fjor.

Jødevitser I tydelig godt humør stoppet Berlusconi opp foran sine tilhengere og fortalte følgende vits:

En jøde gjemmer en annen jøde i kjelleren sin under jødeforfølgelsene under andre verdenskrig, og tar 3000 euro om dagen i betaling. Jøden betaler gladelig for beskyttelsen, men synes du jøden som leier ut kjelleren skal fortelle den andre jøden at Hitler er død og krigen over?

Vitsen ble publisert i den italienske avisa La Repubblica, noe som førte til at Vatikanets offisielle avis, L'Osservatore Romano, rykket ut og kalte den «beklagelig», samtidig som de la til at den «fornærmer det hellige minnet om seks millioner Holocaust-ofre».

Den siste tida skal også Berlusconi ha vitset om kvinnelige motstandere, den ene skal være så stygg at selv ikke en mann som ligger med alt og alle ville røre henne, mens den andre ble kalt Grisegud - et blasfemisk uttrykk som Vatikanet heller ikke er begeistret for.

... og Holocaust-vitser Det er ikke første gang Berlusconi provoserer med morsomhetene sine. I forbindelse med ovennevnte jordskjelv, oppfordret han ofrene som hadde mistet hus og hjem, til å se på det som en campingferie.

- Folk trenger å smile, forsvarte han seg med da, etter sterke reaksjoner.

Et annet høydepunkt i Berlusconis karriere som moromann, kom da han debuterte som EU-president i 2003. Da han ble kritisert av den tyske parlamentarikeren Martin Schulz, svarte han på følgende vis:

- Mister Schulz, jeg kjenner en filmprodusent i Italia som lager en film om nazistenes konsentrasjonsleirer. Jeg vil anbefale at du spiller rollen som kapo (en fange som jobbet for tyskerne) - du er perfekt!

- Beklager Berlusconi la seg forøvrig så flat som bare han kan etterpå.

- Jeg var ironisk, var forklaringen.

I går var Berlusconi tilstede på et politisk møte, der uttalte han ifølge CNN at han gjerne skulle kommet med flere vitser.

- Dessverre kan jeg ikke, på grunn av mannen på min høyre hånd, sa Berlusconi.

Mannen var Gianni Letta som er ansvarlig for forholdet mellom Italia og Vatikanet.

PS! Her er en liten Berlusconi «spesial» fra 2006.

SURE SVIE: Noen ganger angrer moromannen seg og må komme med beklagelser. Foto: AFP
SURE SVIE: Noen ganger angrer moromannen seg og må komme med beklagelser. Foto: AFP Vis mer