Ferie og corona:

Her er den store venteforskjellen

Gardermoen: 40 minutter med coronapass - to-tre timer pluss test uten.

DEN STORE FORSKJELLEN: Coronatest eller ikke - for passasjerer til Gardermoen ligger testtasjonen etter kofferthenting og før den siste kontrollposten før toll. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
DEN STORE FORSKJELLEN: Coronatest eller ikke - for passasjerer til Gardermoen ligger testtasjonen etter kofferthenting og før den siste kontrollposten før toll. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ATHEN/FRANKFURT/GARDERMOEN (Dagbladet): Nesten to timer fra klokka 07 på morgenen tok det med tvungen, gammeldags manuell innsjekk og diverse kontroller på Gardermoen på tur ut i Europa på den aller første dagen med coronapass for hele EU/EØS/Schengen.

Det var mandag 5. juli.

- Mange må nok belage seg på lengre ventetid når de skal hjem igjen, kommenterte vår oppdaterte kontrollør i innsjekkingsskranken til SAS/Lufthansa.

Vi dro til Hellas (Rhodos) via Tyskland (Frankfurt). Og nå har vi erfart hvordan det fungerte på hjemturen Aten - Gardermoen via flybytte og halvannen time i Frankfurt.

Det nye klasseskillet

Var det et kømareritt?

Konklusjonen først: et krystallklart nei fra oss fullvaksinerte. Og åpenbart et like klart ja for en annen, stor gruppe på tur.

Det nye klasseskillet blant Europa-turister er innført.

Forklaring følger.

Vi fløy med Lufthansa.

Punkt 1: Athen med 3,7 millioner innbyggere har en stor flyplass. Vi satte personlig rekord i frammøte, nesten tre timer før avgang en fredag ettermiddag. Det var turister med kofferter overalt - var vi for seint ute likevel?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer