UBESKREVET BLAD: Evan McMullin startet karrieren i etterretningstjenesten CIA, og var mange år spion. Så ble han bankmann og politisk rådgiver, før han i august bestemte seg for å stille som et konservativt alternativ til Donald Trump. Han kan bli den første uavhengige siden 1968 til å få valgmannsstemmer i presidentvalget, og Utah ser ut som det beste håpet hans. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
UBESKREVET BLAD: Evan McMullin startet karrieren i etterretningstjenesten CIA, og var mange år spion. Så ble han bankmann og politisk rådgiver, før han i august bestemte seg for å stille som et konservativt alternativ til Donald Trump. Han kan bli den første uavhengige siden 1968 til å få valgmannsstemmer i presidentvalget, og Utah ser ut som det beste håpet hans. Foto: Trym Mogen / DagbladetVis mer

Presidentvalget i USA

Her er den tidligere CIA-agenten som forstyrrer valget

Delstaten Utah var et av Donald Trumps sikre kort. Nå har de religiøse snudd seg mot ham, og de vender seg mot den uavhengige kandidaten Evan McMullin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

SALT LAKE CITY / DRAPER, UTAH (Dagbladet): Ikke siden demokratenes Lyndon B. Johnson i 1964 tok en knusende seier over republikanernes Barry Goldwater, har Utah stemt fram andre enn republikanere.

Da vant Lyndon B. Johnson 44 stater mot Goldwaters 4.

Men i år kan noe spesielt skje. På de siste målingene har den konservative og uavhengige kandidaten Evan McMullin, som var helt ukjent før han annonserte sitt kandidatur i august, plutselig gjort enorme hopp på målingene i Utah.

I en fersk meningsmåling fra Emerson college, leder McMullin med en oppslutning på 31 prosent mot Donald Trumps 27 og Hillary Clintons 24. Tre andre målinger er de tre kandidatene statistisk sett uavgjort. I alle de 20 foregående målingene har enten Trump ledet eller vært uavgjort med Hillary Clinton - men ikke nå lenger.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn