Her er den tredje byggeskandalen

Statssekretær Fatma Jynge er i løpet av den siste uka blitt avslørt for å ha bygd ut familiens feriested i Lillesand og hjemmet på Stange i Hedmark uten nødvendig godkjenning. Dagbladet kan i dag avsløre at Jynge allerede på begynnelsen av 80-tallet ble knepet for å ha bygd ut hjemmet i Sortland uten tillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tirsdag ble det kjent at Jynge og hennes familie på ferieeiendommen i Lillesand har innredet en garasje til enebolig uten tillatelse. Jynge beklaget regelbruddene.

Jynges sjef, kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad, krevde at Jynge ryddet opp.

  • I går ble det kjent at Jynges hjem på Stange i Hedmark er blitt ombygd og innredet uten nødvendig godkjenning fra kommunen.

Bolighuset er ombygd med kjeller og hems, og annenetasjen på gårdens låve er blitt ombygd og innredet med både kontor og kjøkken. Stange kommune var uvitende om arbeidene.

Nabokrangel

  • Men allerede på begynnelsen av 1980-tallet kom Fatma Jynge i utakt med både lokale myndigheter og naboer på grunn av en utbyggingssak. Den gang bodde Fatma Bhanji og ektemannen Leif Jynge - som begge er arkitekter - i Oppslåttveien 6B i Sortland i Nordland.

Jynge-ekteparets nabo på 80-tallet var Hasse Berg Jensen. Han bodde i Oppslåttveien 8B.

Han hadde så vidt bodd i sin nye enebolig noen år, før han og Jynge-ekteparet kom opp i en nabokrangel.

- Jynge bygganmeldte et tilbygg, men det ble større enn opprinnelig planlagt. Jeg påpekte det, men fikk da til svar at dette hadde hun og mannen vett på - ikke jeg, sier Berg Jensen.

Han ga til slutt opp - selv om tilbygget var til sterk sjenanse for utsikten fra huset hans.

Ferdigstøpt

Jynge-ekteparet hadde i utgangspunktet tenkt å bygge et enda større tilbygg, men da sa de lokale myndighetene nei. Fundamentet til ytterligere to og en halv meter, var ferdigstøpt.

- Som nabo orker man ikke krangle slik, sier Berg Jensen. Han har for lengst flyttet fra Oppslåttveien i Sortland, der byggetvisten fant sted.

Da Fatma Jynge solgte huset sitt på Sortland, kom hun på nytt opp i en tvistesak. Den nye eieren klaget på bygningstekniske mangler og partene ble enige om et forlik.

Huset er seinere solgt, og den nåværende eieren ble av sin advokat Ola Øraker informert om tvisten omkring tilbygget.