Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er den ukjente terrorvideoen

USA ble tvunget til å frigi filmen som viser angrepet på Pentagon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det amerikanske forsvarsdepartementet måtte i dag overlevere opptak av American Airlines-flyet som braste inn i forsvarsdepartementets hovedkvarter, Pentagon, 11. september 2001, etter årelang kamp fra interesseorganisasjonen Judicial Watch, skriver CNN.

Hemmeligholdt

Angrepet på Pentagon drepte 184 mennesker, 59 som var om bord i flyet og 125 personer som oppholdt seg i bygget. Fotografier har vist Pentagon i flammer etter angrepet, men det er ikke vist bilder av Boeing 757-flyet som flyr inn i bygningen.

Allerede i 2004 startet Judicial Watch kampanjen for å få materialet frigitt fra amerikanske myndigheter.

Pentagon skal ha nektet å utlevere bildematerialet fordi det ble ansett som en viktig brikke i etterforskningen av al-Qaida-planleggeren Zacarias Moussaoui.

Al-Qaida-mannen ble dømt til livstid i fengsel tidligere denne måneden for sin rolle i 11. september-angrepene, skriver BBC.

- Kjempet hardt

Foto: Scanpix/AP
Foto: Scanpix/AP Vis mer

- Vi har kjempet hardt for å få denne videoen. Håpet er at den vil stanse alle konspirasjonsteoriene rundt American Airlines flight 77, sier president Tom Fitton i Judicial Watch.

Enkelte konspirasjonsteoretikere har holdt fast ved at flyet ble skutt ned i lufta, og at Pentagon ble truffet av et missil.

Videoen, som Judicial Watch nå har vunnet retten til, ble tatt opp av sikkerhetskameraer ved blant annet Pentagon og Sheraton National Hotel.

Foto: Scanpix/AP
Foto: Scanpix/AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media