Her er den vonde hemmeligheten bak fostermoras konflikt med barnevernet

Ville skåne sin døende far og guttens fosterbestefar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Pappa var fosterbestefaren til fostersønnen min. Han var dødssyk, og jeg ville skåne ham for konflikten med barnevernet. Jeg ville ikke at han skulle vite at barnebarnet hans var på vei ut av hjemmet mitt, sier Gro Mikalsen til Dagbladet.

Ivar Mikalsen døde 5. februar i år. Begravelsen fant sted 18. februar, uka før Dagbladet skrev om fostermoras konflikt med barnevernet i Bydel Bjerke i Oslo for første gang.

Av hensyn til faren og nærmeste familie, kunne ikke Gro Mikalsen gå ut med sin historie før det nesten var for sent. Dagbladet skrev om konflikten torsdag 25. februar. Fostersønnen ble tatt ut av fosterhjemmet mandag 29. februar.

Ryggoperasjon Mange har latt seg opprøre av historien om fostermor Gro Mikalsen, som nå er skilt fra sin fostersønn (15) med autisme og Downs syndrom etter 14 år.

Dette skyldes ikke en konflikt som oppsto rett før fostermora skulle fornye sin kontrakt med barnevernet i år, men en konflikt som har pågått i mange år. Og som har en helt konkret årsak.

Da fostersønnen var fire år gammel, fikk Mikalsen en akutt prolaps i ryggen og måtte opereres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer