Her er det 123 minusgrader

Mars er nok ikke stedet for deg som ikke liker kulda.

FROST: Dette bildet viser et isbelagt krater på Mars, hvor det kan bli rimelig kaldt om vinteren. Foto: NASA/JPL-Caltech/Universitet i Arizona.
FROST: Dette bildet viser et isbelagt krater på Mars, hvor det kan bli rimelig kaldt om vinteren. Foto: NASA/JPL-Caltech/Universitet i Arizona. Vis mer
Publisert

Man hører stadig om forskere som prøver å finne en måte å dra til, og kanskje en dag flytte til, planeten Mars i verdensrommet.

Men om du har vært kald i Norge denne vinteren, bør du revurdere flytteønsket, om det noen gang lar seg gjøre.

Nasa har nemlig sluppet nye bilder som viser både snø, frost og is på «den røde planeten» i vintermånedene.

Forskerne forteller samtidig at temperaturene kan gå helt ned til 123 minusgrader i noen områder, skriver Nasa sitt magasin, Jet Propulsion Laboratory.

SNØ: Dette bildet viser hvordan snø legger seg på Mars. Ifølge forskerne kommer det ikke store mengder, men nok til at det legger seg. Foto: NASA.
SNØ: Dette bildet viser hvordan snø legger seg på Mars. Ifølge forskerne kommer det ikke store mengder, men nok til at det legger seg. Foto: NASA. Vis mer

- Hvis du har lyst til å gå på ski, må du nok finne et krater hvor snøen kan bygge seg opp, sier Sylvain Piquex, forsker i Nasa, til magasinet.

De skriver også at iskrystallene i verdensrommet er kubeformet, framfor krystallformet slik vi kjenner dem på jorda.

På grunn av navnet og fargen på planeten er det også mange som har en generell oppfatning om at Mars er en varm planet, men det stemmer altså ikke helt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer