MER SNØ: Det ligner ikke vår riktig ennå på Blåtind skytefelt i Målselv i Troms. Foto: Marius Brandskognes.
MER SNØ: Det ligner ikke vår riktig ennå på Blåtind skytefelt i Målselv i Troms. Foto: Marius Brandskognes.Vis mer

- Her er det 4-5 meter snø

Våren lar vente på seg i Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er slett ikke uvanlig med så store snømengder her nå, sier maskinfører Marius Brandskognes.

Bildet er nemlig tatt på fjellet, nærmere bestemt i Blåtind skytefelt i Målselv sist fredag. Brandskognes er driftstekniker for Forsvaret i skytefeltet, og fredag var de i gang med å brøyte opp veier for målbare skytebaner i feltet. På bildet ser vi at snømassene er så store at hjullasteren nær forsvinner under snøen.

- Det er rundt 4-5 meter med snø her oppe, men vi er jo et godt stykke opp i fjellet. Det bruker å være en god del snø på denne tida, så dette er slett ikke uvanlig, sier Brandskognes til Nordlys.

Og det ser ikke ut til at det skal bli noe bedring med det første.

Kaldere - Det kommer til å bli både kaldere og noe nedbør utover hele uka, sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim ved Vervarslingen for Nord-Norge i Tromsø til Dagbladet.

- Det blir noe kaldere, men det betyr ikke at det nødvendigvis blir så mye mere snø. Noen plasser, særlig oppe i høyden, kan det komme fra 10 til 20 centimeter på enkelte plasser. Det som er helt sikkert, er at det ikke kommer til å minke noe særlig på snømengden med de neste dagene, sier Austerheim.

Han opplyser at snøfallet i Nord-Norge ikke har vært ekstraordinært denne vinteren.

- I Tromsø har vi målt rundt en meter snø på det meste, og på vår målestasjon Gjerdvassbu i Lyngsalpene har vi hatt en snødybde på 3 meter og 20 centimeter. Men så ligger den på rundt 700 meters høyde, sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim til Dagbladet.