Her er det arabiske annerledes-landet som IS ikke har klart å rekruttere en eneste kriger fra

Oman slår knallhardt ned på «sekterisk hat».

TOLERANT NASJON: Mens rundt 60 nordmenn har forlatt landet sitt for å kjempe med Den islamske stat (IS), har ikke IS klart å rekruttere en eneste omaner til sine rekker. Bildene i denne saken er tatt i forbindelse med en reisereportasje i Oman i mars 2012.
Foto: Nina Hansen
TOLERANT NASJON: Mens rundt 60 nordmenn har forlatt landet sitt for å kjempe med Den islamske stat (IS), har ikke IS klart å rekruttere en eneste omaner til sine rekker. Bildene i denne saken er tatt i forbindelse med en reisereportasje i Oman i mars 2012. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Grunnleggeren av Gulf State Analytics, Giorgio Cafiero, skriver i en større kronikk i The World Post om det arabiske annerledeslandet Oman.

Sultanatet Oman er et land på Den arabiske halvøya. Det grenser i nord og nordvest til De forente arabiske emirater, i vest til Saudi-Arabia og i sørvest til Jemen. Landet har kystlinje mot Omanbukta i nordøst og Det arabiske hav i øst og sørøst, heter det på Wikipedia.

Til forskjell fra samtlige andre arabiske land, og en haug med vestlige land, Norge inkludert, har ikke Den islamske stat (IS) klart å rekruttere en eneste omaner til sine kamparenaer i Irak og Syria, skriver Cafiero.

Rekordmange fremmedkrigere Golfstatanalytikeren viser til londonbaserte International Centre for the Study of Radicalization and Political Violence (ICSR), som tidligere i år kom med sin rapport om fremmedkrigere i Irak og Syria.

Det framgår av ICSR-rapporten, som ble sluppet i januar i år, at det totalt er 20 730 fremmedkrigere i Irak og Syria. Antallet har altså overgått de opp mot 20 000 fremmedkrigerne som ble en del av afghanistankonflikten i 1980-åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.