Her er det arabiske annerledes-landet som IS ikke har klart å rekruttere en eneste kriger fra

Oman slår knallhardt ned på «sekterisk hat».

TOLERANT NASJON: Mens rundt 60 nordmenn har forlatt landet sitt for å kjempe med Den islamske stat (IS), har ikke IS klart å rekruttere en eneste omaner til sine rekker. Bildene i denne saken er tatt i forbindelse med en reisereportasje i Oman i mars 2012.
Foto: Nina Hansen
TOLERANT NASJON: Mens rundt 60 nordmenn har forlatt landet sitt for å kjempe med Den islamske stat (IS), har ikke IS klart å rekruttere en eneste omaner til sine rekker. Bildene i denne saken er tatt i forbindelse med en reisereportasje i Oman i mars 2012. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Grunnleggeren av Gulf State Analytics, Giorgio Cafiero, skriver i en større kronikk i The World Post om det arabiske annerledeslandet Oman.

Sultanatet Oman er et land på Den arabiske halvøya. Det grenser i nord og nordvest til De forente arabiske emirater, i vest til Saudi-Arabia og i sørvest til Jemen. Landet har kystlinje mot Omanbukta i nordøst og Det arabiske hav i øst og sørøst, heter det på Wikipedia.

Til forskjell fra samtlige andre arabiske land, og en haug med vestlige land, Norge inkludert, har ikke Den islamske stat (IS) klart å rekruttere en eneste omaner til sine kamparenaer i Irak og Syria, skriver Cafiero.

Rekordmange fremmedkrigere Golfstatanalytikeren viser til londonbaserte International Centre for the Study of Radicalization and Political Violence (ICSR), som tidligere i år kom med sin rapport om fremmedkrigere i Irak og Syria.

Det framgår av ICSR-rapporten, som ble sluppet i januar i år, at det totalt er 20 730 fremmedkrigere i Irak og Syria. Antallet har altså overgått de opp mot 20 000 fremmedkrigerne som ble en del av afghanistankonflikten i 1980-åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer