Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er det blitt begått kriminalitet for første gang

- Vi er glad for at vi lever så fredfullt her. Denne personen var en besøkende.

FREDFULLT: Klosteret på Caldey Island er stedet hovedattraksjon. Her kommer besøkende i hopetall for å kjøpe varene munkene lager, og det var her det første lovbruddet på øya fant sted. Foto: Caldey-Island.co.uk
FREDFULLT: Klosteret på Caldey Island er stedet hovedattraksjon. Her kommer besøkende i hopetall for å kjøpe varene munkene lager, og det var her det første lovbruddet på øya fant sted. Foto: Caldey-Island.co.uk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er glad for at jeg slapp å se det.

Ordene tilhører øybestyrer John Cattini på den idylliske øya Caldey Island, sør i Wales.

Til The Telegraph snakker Cattini om hendelsen «alle» - det vil si rundt 40 mennesker - på den lille øya snakker om nå: Det første lovbruddet i øyas historie.

- Vi er glad for at vi lever så fredfullt her. Denne personen var en besøkende og dette er vel et tegn på den moderne verden vi lever i, sier Cattini videre.

- Det er det første lovbruddet jeg kan huske, og jeg har bodd her i 40 år, fortsetter han.

Det var da en far nylig disiplinerte sin sønn etter gutten ifølge Telegraph laget kaos i en sjokoladefabrikk at lovens lange arm omsider kom til Caldey Island. Det blir første gang i historien at det registreres noe form for lovbrudd her. Siden øya bare har 300 meter med brukbar vei, er det heller aldri notert noen trafikkforseelse.

- Mannen skrek til sønnen før han tok tak i halsen på gutten og løftet ham med strak arm. Videre slo han gutten med baksiden av hånden, sier sakfører Dannis Davies om saken.

I mer enn 1500 år har det bodd mennesker på Caldey Island, og øya er i dag kjent for sine fredfulle munker. Rundt 3000 mennesker besøker øya hvert år. Sjokoladefabrikken gutten og faren besøkte er også drevet av munkene.

- Faren er dypt opprørt og mente aldri å skade sønnen sin, forklarer farens forsvarer.

Mannen ble pågrepet av politiet, men sluppet løs mot kausjon. Han må møte i retten i desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!