Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Her er det folk som har mistet alt de eier

Også strømnett og telefonnett er berørt av storbrannen, opplyste Flatanger kommune under pressekonferanse.

PRESEKONFERANSE: Flatanger kommune holder en pressekonferanse om storbrannen klokka 12.00 i dag. Foto: Håvard Zeiner
PRESEKONFERANSE: Flatanger kommune holder en pressekonferanse om storbrannen klokka 12.00 i dag. Foto: Håvard Zeiner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLATANGER (Dagbladet): Kommunens kriseteam i Flatanger holder nå en pressekonferanse om storbrannen.

Brannen har ført til massive skader, og 139 bygninger i Hasvåg og Småværet  anses som tapt.

- Her er det folk som har mistet alt de eier, eller kanskje alt de eier. Nå prioriterer vi hus og mat og mest mulig trygghet og mest mulig informasjon, opplyser Flatanger kommune på pressekonferansen.

- Lite håp En av dem som ikke vet om hun har et hjem å vende tilbake til, er Lillian M. Engbakken. Hun fikk i går beskjed om å evakuere, og vet ikke med sikkerhet hvordan det har gått med skjærgårdshandelen som besteforeldrene i sin tid startet opp.

Brannen startet i går kveld på halvøya Sørnesset i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag. Da brant det i Uran-området.

LUFTFOTO: Dette bildet viser de omfattende skadene i Flatanger. Foto: Politiet
LUFTFOTO: Dette bildet viser de omfattende skadene i Flatanger. Foto: Politiet Vis mer

Lillian vet ikke med sikkerhet hvordan det har gått med skjærgårdshandelen som besteforeldrene i sin tid startet opp, men hun har lite håp om at bygningene har overlevd den voldsomme brannen.

Brannområdet ligger på Sørneshalvøya, sørvest i Flatanger kommune, Nord-Trøndelag fylke. Her er det 33 fastboende personer i cirka 20 boenheter. I tillegg er det et stort antall hytter og fritidsboliger - totalt 77, opplyser Flatanger kommune i en pressemelding.

- Ikke strøm eller telefonnett -  Det er også flere reiselivsanlegg, småbåthavn og kaianlegg i området. Alle fastboende er evakuert og i sikkerhet, skriver kommunen, som beskriver skadene etter brannen som «meget omfattende». 

- Det foreligger ikke fullstendig oversikt ennå, men en del av bygningsmassen på Hasvåg, Småværet og nærliggende områder er trolig inntakt. Infrastuktur i form av strøm og telefonnett er satt ut av drift, opplyser kommunen.

Kommunen prioriterer nå å få kontroll over brannen og bistå de berørte innbyggerne. Politiet vil prioritere å skaffe seg en totaloversikt over skadeomfang og brannårsak.

- Gnister Meldinga om brannen kom klokka 22.28 i går kveld, opplyser kommunen.

- Sannsynlig brannårsak er gnister fra ledningsnettet, skriver de videre.

- Opplysninger vi har fått kan tyde på lavspentlinjer har slått seg sammen, som har ført til at det har dannet seg gnister. Dette er noe vi må etterforske videre, sa politiadvokat Trude Skogen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet tidligere i dag.

Hele Norges coronakart